Merko Gıda'ya Yurtdışından 61.5 Milyon TL'lik Fon

Türkiye’nin en büyük işlenmiş domates üretici ve ihracatçı firmalarından biri olan Merko Gıda San. ve Tic. A.Ş ile Amerika merkezli GEM Global Yatırım Fonu arasında 61,5 milyon TL tutarında kaynak sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Türkiye’nin en büyük işlenmiş domates üretici ve ihracatçı firmalarından biri olan Merko Gıda San. ve Tic. A.Ş ile Amerika merkezli GEM Global Yatırım Fonu arasında 61,5 milyon TL tutarında kaynak sözleşmesi imzalandı. Yapılan açıklamada, bu 61.5 milyon TL, SSF’den 45 milyon TL sermaye, GEM Global Yatırım Fonu tarafından üç yıl içerisinde kullanılabilen 11 milyon adet garanti çıkaran şirketten 16.5 milyon TL tutarında bir enstrümanın bileşiminden sağlanacağı ve Gem Global’e hisse başına 1.5 TL alım hakkından oluştuğu bildirildi.

Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada, özel bir yatırım grubu olan Gem Global Yatırım Fonu ile Hisse Abonelik İmkanı (SSF) kapsamında 61.5 milyon TL tutarındaki bir fonlama şirketin işletme sermayesine güç katmak için kullanılacağı belirtildi.
Kaynak: İHA