Hamzalı Sulaması Ekonomiye 62 Milyon Lira Katkı Sağlayacak

DSİ 5. Bölge Müdürü Dündar: 'İnşaatın tamamlanmasıyla milli ekonomide yılda 62 milyon lira zirai gelir artışı sağlanacak, 19 bin 102 kişiye zirai istihdam imkanı temin edilmiş olacak'

Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan Kızılırmak Hamzalı Sulaması inşaatının tamamlanmasıyla milli ekonomiye yılda 62 milyon lira gelir sağlanacağı bildirildi.

DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Çankırı'da son 15 yılda 8 baraj ve 4 gölet inşa ederek 123 bin 991 dekar arazinin sulamaya açıldığını belirtti.

Kızılırmak Hamzalı Sulaması Projesi ile 95 bin 510 dekar arazinin de suyla buluşacağına işaret eden Dündar, "Yüzde 96 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşan inşaatın tamamlanmasıyla milli ekonomide yılda 62 milyon lira zirai gelir artışı sağlanacak, 19 bin 102 kişiye zirai istihdam imkanı temin edilmiş olacak." ifadesini kullandı.

Projenin tamamlanmasıyla özellikle çeltik üretimiyle Çankırı ve Çorum'da çiftçinin yüzünün güleceğini, yeni zirai mahsullerin ekimiyle alternatif ürünler de elde edilebileceğini aktaran Dündar, şunları kaydetti:

"Kanal kapasitesi 12 metreküp/saniye olan Hamzalı Sulaması'nda mevsim şartlarının elverdiği ölçüde kanal imalatlarına devam edilerek 5 rusubat havuzu, 7 karayolu, 4 köy yolu köprüsü yapıldı. 2017 yılında 85 bin dekar tarımsal arazinin sulanması sağlanmış olup, kalan 10 bin 510 dekar tarım arazisi sulamaya hazır hale getirilerek 31 Mayıs'ta hizmete almayı hedefliyoruz. Bu projelerin hayata geçirilmesindeki en büyük destekçimiz olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na, DSİ Genel Müdürümüz Sayın Murat Acu'ya ve emeği geçen tüm DSİ ile yüklenici firma çalışanlarına, en önemlisi de yatırımların yapılmasına sağladıkları desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum."

Kaynak: AA