Büyükşehir'den 3 Bin 547 Yaşlıya 'Yalnızlık' Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Yaşlılara Hizmet Merkezince geçen yıl 3 bin 547 yaşlıya, yalnızlık duygusu ve stresle baş etme konusunda psikolojik destek verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Yaşlılara Hizmet Merkezince geçen yıl 3 bin 547 yaşlıya, yalnızlık duygusu ve stresle baş etme konusunda psikolojik destek verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1994'te hizmete giren Yaşlılara Hizmet Merkezince 60 yaş ve üzeri vatandaşlara sağlık desteği veriliyor.

Geçen yıl 3 bin 172 yaşlıya sağlık desteği sunan belediye, bu hizmeti hem evde hem de sağlık merkezlerinde doktor ve hemşire kontrolünde gerçekleştiriyor.

Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yaşlıların toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesini sağlıyor.

Verilen hizmetler arasında, reçeteli enjeksiyon yapımı, tansiyon ölçümü, serum takılması, sonda yapılması, pansuman, ilaç kullanımının takibi ile diyet danışmanlığı bulunuyor. Hemşireler eşliğinde günlük 15 yaşlıya hizmet verilirken, şeker, kolesterol, kemik taraması ve kansızlık testi gibi sağlık taramaları da yapılıyor.

Evde sağlık hizmeti desteği kapsamında, görevli ekipler yaşlıların periyodik takiplerini de yapıyor.

- Hizmetten yararlanmak için nereye başvuru yapılıyor?

Yaşlılara Hizmet Merkezi, psikolojik ve sosyal destek alanında da yaşlıların hayatını kolaylaştırıyor. Geçen yıl 3 bin 547 yaşlıya yalnızlık duygusu ve stresle baş etme konusunda psikolojik destek verildi. Yaşlılara, emeklilik, iş kaybı, yakın kaybı, doğal afetler sonrası hayata uyum problemlerinin çözümü konusunda da yardımcı olunuyor.

Ailevi problemleri olanlar ile yaşlı bakımını üstlenen bireylerin tükenmişlik duygusuyla baş etmeleri için de destek hizmeti veren uzmanlar, kanser, böbrek yetmezliği, kronik kalp yetmezliği gibi kronik fiziksel rahatsızlıklar konusunda tıbbi yönlendirmeler yapıyor.

Kaynak: AA