İstanbul UMED Medya Okulunda İkinci Hafta Sona Erdi

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulunun ikinci hafta eğitimleri sona erdi.

İstanbul UMED Medya Okulunda İkinci Hafta Sona Erdi
İstanbul UMED Medya Okulunda ikinci hafta sona erdi. Eğitimlerin ikinci haftasının son dersinde Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Şefi Nazif Karaman, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Gazetecilik mesleğini gerçekten sevmeyenlerin ve gönül vermeyenlerin hakkıyla yapamayacağını belirten Nazif Karaman, katılımcılara kendilerine bir alan seçip ona yoğunlaşmalarını önerdi.

Gazeteciliğin en önemli ilkelerinden birinin dürüstlük olduğunun da altını çizen Karaman, meslekte tecrübe ettiği olayları anlatarak haberin kaynağını ve doğruluğunu en titiz şekilde araştırdıktan sonra haberin servis edilmesi gerektiğini söyledi.

Nazif Karaman, gazetecilik refleksinin de zamanla ve tecrübeyle oturacağını vurgularken, gündemi çok iyi takip etmek gerektiğini de sözlerine ekledi.

Nazif Karaman, öğrencilerin sorularını da cevapladı

UMED Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Öztürk ve Ferhat Açıl’ın da katıldığı derse genç iletişimciler yoğun ilgi gösterdi. Eyüpsultan Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitime, öğrenciler sorularıyla katkı verirken, Nazif Karaman tecrübelerini aktararak katılımcıların sorularını da yanıtladı. 7 hafta boyunca devam edecek olan İstanbul UMED Medya Okulunun ikinci haftası sona ererken, önümüzdeki hafta Star Gazetesi muhabiri Kemal Gümüş ve Sabah Gazetesi muhabiri Kenan Kıran deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.
Kaynak: İHA