Ağrı'da 28 Şubat Protestosu

Ağrı’da, Mazlum-Der Ağrı Şube Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen programla 28 Şubat protesto edildi.

Ağrı'da 28 Şubat Protestosu
Mazlum-Der Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan tarafından organize edilen basın açıklamasına, Memur-Sen Ağrı Şubesi, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi, İHH Ağrı Şubesi, Ağrı İnsani Hareket Derneği (İHYAD ) Ağrı Kardeşlik Ve Dayanışma Platformu (AKADAP), Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt-Ay Der) üyeleri katıldı.

Merkez Camii önünde gerçekleştirilen programda STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Mazlum-Der Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan, 28 Şubat postmodern darbesinin etkisini sürdürdüğünü söyledi.



28 Şubat mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Aslan, "28 Şubat denince akla gelen, İmam Hatip’lere uygulanan katsayı, ikna odaları, başörtüsü yasağı gibi insanlık ayıbı uygulamalar kaldırılmış olsa da, bu darbenin aktörleri olan ’derin’ ve ’paralel’ odakların işlediği hukuk katliamlarıyla ne yazık ki bir yüzleşmeye gidilmemiştir. Ayrıca, 28 Şubat’ın ve 15 Temmuz’un failleri olan derin çeteler ve paralel odaklarla gerçek anlamda bir hesaplaşmaya gidilecekse, sebep oldukları mağduriyetleri gidermekle işe başlanmalıdır" dedi.

Başkan Aslan, "Birilerince bin yıl sürecek, birilerince ise bitti denilen 28 Şubat darbesi üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen, özellikle cezaevlerinde tutulan Müslüman siyasi mahpuslar ve aileleri için bütün ağırlığıyla devam etmektedir. 28 Şubatçıların müebbet hapis talebiyle yargılandığı, brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hakim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu bir vasatta 28 Şubat tutsakları 20 yıldan uzun bir süredir içeride olup, bu kişilerin anne, baba, eş ve çocukları ise halen cezaevi yollarında mağdur edilmektedirler. Çoğunluğu işkenceli soruşturmalar, üretilmiş ya da darbenin bir diğer ayağını oluşturan kartel medyası tarafından şişirilmiş deliller, önyargılı ve brifingli yargılamalar neticesinde cezaevine girmiş Müslüman mahpusların, 20-25 yılı bulan sürelerle cezaevlerinde tutulması yaşanan hukuksuzluğu en açık haliyle ortaya sermektedir. Vurgulamak gerekir ki sürekli olarak çeşitli bahanelerle ucu açık ileri tarihlere ertelenen bu sorunun çözülmesi bizler için bir onur mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

28 Şubat döneminde tutuklananların bir an önce serbest bırakılması gerektiğin savunan Aslan, "Mazlum-Der olarak, söz konusu hukuksuzluğu kınadığımızı yineliyor binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin ve bu sürecin bütün aktörlerinin aydınlatılmasını, 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını ve 28 Şubat tutsaklarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA