Eskişehir'deki Hayvan Pazarı Eksiklikleriyle Büyük Tepki Çekiyor
Kurban Bayramı sebebiyle Eskişehir’de açılan hayvan pazarı, kesimhane ve mescit gibi bir çok önemli alanın bulunmaması sebebiyle hayvan satıcılarının tepkisini çekiyor.

Uzun yıllardır hayvan satıcılığı yaptığını belirten Ümit Yaşar Kara, bir çok ilde hayvan pazarlarını görme fırsatı bulduğunu ancak Eskişehir’deki ortamın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.
Yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Kara, "Eskişehir’e hayvan pazarı yapıldı da, tuvaleti de banyosu da berbat. Hayvan pazarı olan yerde bir kesimhane olmaz mı? Namaz kılacak bir yer olmaz mı? Kurban kesecek yer yok. Herkes dağda, bayırda, tarlada kurban kesiyor. Oraya da zabıtalar geliyor. Ne yapsın adam banyosunda mı kessin? Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum; buraya bir kesimhane yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran bir diğer hayvan satıcısı Murat Çelik ise günlerdir pis bir ortamda çalışmak zorunda olduklarını aktararak şu ifadeleri kullandı:
"Adaletsizlik var, pislik var. Türkiye’nin her yerinde hayvan pazarlarında kesimhane var, bizde yok. Adamlar alıyorlar, kesecek yer yok. Burada bir küçük kesimhane yapılabilir. Bir mescit yapabilir. Burada hayvan kesimi yasak. Böyle bir şey olur mu? Çok ciddi mağduriyet yaşıyoruz."
