Ünlü İsimler, Böbrek Hastaları İçin Koşacak

Türk Böbrek Vakfı destekleyicileri oyuncular İpek Tanrıyar ve Wilma Elles ile sporcu Hasan Yalnızoğlu, diyaliz hastaları yararına 12 Kasım'da düzenlenecek 39. Vodafone İstanbul Maratonu'na katılacak

Türk Böbrek Vakfı destekleyicileri oyuncular İpek Tanrıyar ve Wilma Elles ile sporcu Hasan Yalnızoğlu, diyaliz hastaları yararına 12 Kasım'da düzenlenecek 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda koşacak.

'Sen Adım At, Onlar Hayata Bağlansın' sloganıyla 39. Vodafone İstanbul Maratonu'na katılacak Türk Böbrek Vakfı destekçileri Tanrıyar, Elles ve Yalnızoğlu, Belgrad Ormanı Neşe Suyu Parkuru'nda antrenman yaptı.

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyabetle mücadelede hareketin önemine vurgu yaptı.

Çocukların maalesef sokak oyunlarından uzak kaldığını, internet, televizyon, akıllı telefonlara bağımlı hale geldiğini anlatan Erk, çocukları bunlardan kurtararak yürüyüş yapmaya, koşmaya, sokak oyunlarına yönlendirmek için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Maraton kapsamında düzenlenecek kampanyayla alınması hedeflenen 5 diyaliz cihazı ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağışlanacak.
Kaynak: AA