Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması '100'Üncü Yılla İlgili Çalışmalarımız Çok Farklı Olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer 2019’da milletimiz ‘durmak yok yola devam’ derse, partimiz de bize böyle bir görevi verirse 2023’te inşallah 100’üncü yılla ilgili çalışmalarımız çok farklı olacak. Şu anda o projeyle ilgili çalışmalarımız ilgili birçok arkadaşlarımızı ehliyetiyle liyakatiyle bu noktada kendini ispat etmiş kardeşlerimizi burada değerlendireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması '100'Üncü Yılla İlgili Çalışmalarımız Çok Farklı Olacak'
Cumhurbaşkanlığının üçüncü yılı için düzenlenen televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarını şimdiden şekillendirdiklerini söyledi.



2019’da Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde 2023 çalışmalarının çok farklı olacağını ifade eden Erdoğan, “Eğer 2019’da milletimiz ‘durmak yok yola devam’ derse, partimiz de bize böyle bir görevi verirse 2023’te inşallah yüzüncü yılla ilgili çalışmalarımız çok farklı olacak. Şu anda o projeyle ilgili çalışmalarımız ilgili birçok arkadaşlarımızı ehliyetiyle liyakatiyle bu noktada kendini ispat etmiş kardeşlerimizi burada değerlendireceğiz. Sadece mimar mühendis değil o iş, burada bir de hakikaten ilim, irfan sahibi büyüklerimizin buna katkısı çok olacak diye düşünüyorum. 2023 projesi, bizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma projesidir. Dolayısıyla nasıl çıkacağız, şimdiden işaret fişeklerini çalışmamız lazım. Onun çalışmalarını şimdiden yapmamız lazım” şeklinde konuştu.



“Elinde baltayla, molotof kokteyliyle, silahla dolaşan bir nesil bize lazım değil”

Erdoğan, Atatürk’ün sıkça kullandığı “Muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak” sözlerini kendisinin de çoğu kez kullandığının belirtilmesi üzerine, “Muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak, hedef o. Onun için de alt yapıyla, üst yapıyla, ilimle, irfanda gerçekten batıyı aşacak bir gençliği yetiştirmemiz lazım. Bunun için gençliğimize verdiğimiz önem burada artıyor. Her alanda bütün müspet, dini, fen her şeyde bunu aşacak bir nesli yetiştirmemiz lazım. Bu nesil bizim övünç kaynağımız olacak. Öyle elinde baltayla, molotof kokteyliyle, silahla dolaşan bir nesil bize lazım değil. Bize okuyan, düşünen, düşündüğünü uygulayan ve onu neticeye taşıyan bir nesil lazım” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA