ABD Açıklaması 'Kuzey Kore'nin Füze Denemesi Başarısız Oldu'

Kuzey Kore’nin tanımlanmayan bir roket fırlattığını duyurmasının ardından ABD’li yetkililer, Kuzey Kore’nin kısa menzilli balistik füze denemesinde başarısız olduğunu açıkladı.

ABD, Kuzey Kore’nin kısa menzilli üç balistik füze denemesinde başarısız olduğunu, ikisi fırlatıldıktan kısa bir süre sonra havada, diğerinin ise fırlatılmasının hemen ardından infilak ettiğini belirtti.

ABD Pasifik Komutanlığı Sözcüsü David Benham, Kuzey Kore’nin üç adet kısa menzilli balistik füze fırlattığını tespit ettiklerini açıkladı.

Füzelerin 30 dakikalık bir sürede fırlatıldığını, birinci ve üçüncü füzelerin "uçuş sırasında başarısız olduklarını", ikinci füzenin ise fırlatılmasının hemen ardından patladığını belirtti.

Benham, Kuzey Kore tarafından fırlatılan füzelerin Guam adasındaki ABD askeri tesislerine tehdit oluşturmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore, balistik füzeleri Guam adasına doğru fırlatmakla ABD’yi tehdit ederek, gerginliğe neden olmuştu.

ABD’nin Güney Kore ile başlattığı ortak askeri tatbikatını, Kuzey Kore, savaş için hazırlık olarak nitelendirmişti. ABD ve Güney Kore ise tatbikatın savunma amaçlı olduğunu belirtmişti. Kuzey Kore’nin ise askeri tatbikatların başlamasından beş gün sonra füze denemesini gerçekleştirdiği belirtildi.
Kaynak: İHA