'Evde Yaşama Destek Birimi'nden Bayram Hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2 yıl önce kurulan birimde görevli ekipler, Kurban Bayramı öncesinde yaşlı ve engellilerin evlerine giderek temizlik ve küçük onarımlarını yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Evde Yaşama Destek Birimi ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde, yaşlı ve engellilerin evlerine giderek temizliğin yanı sıra küçük onarımlarını da yapıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığına bağlı Yaşlılar Şube Müdürlüğü Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi Evde Yaşama Destek Birimi, 'Halka hizmet Hak'ka hizmettir' vizyonuyla bakıma muhtaç 65 yaş üstü yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet veriyor.

Yıl boyunca belli periyotlarla ihtiyaçlı yaşlıların evini temizleyen ekipler, onlara 'nerede o eski bayramlar' dedirtmemek, yalnızlıklarını paylaşmak ve üzerindeki yükü bir nebze azaltmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Ekipler, son olarak Kurban Bayramı öncesinde yaşlıların evlerine giderek temizliklerinin yanı sıra musluklarından kapı kollarına kadar küçük onarımlarını da yaptı.

Camları silinmiş, bulaşıkları yıkanmış, tamiratları yapılmış, süpürülüp tozların alındığı evlerinde huzur içerisinde Kurban Bayramı'nı karşılayacak yaşlı vatandaşlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Evde Yaşama Destek Birimi ekiplerine dua etti.

- Bine yakın ihtiyaçlıya hizmet sunuldu

İki yıl önce faaliyet göstermeye başlayan birim, bine yakın ihtiyaçlıya hizmet sundu.

Başkan Fatma Şahin'in talimatlarıyla kurulan birim, gelir seviyesi düşük, sosyal güvencesi olmayan yaşlı, engelli ve yatalakları tespit ederek, uzmanların incelemesine sunuyor.

İnceleme sonucunda uygun görülen ev ziyaret edilerek ihtiyaçlı kişilerin, ev temizliği, küçük ev onarımı, boya, badana işlemleri, tansiyon, şeker ölçümlerinin yanı sıra saç, sakal, tıraş gibi kişisel bakımı yapılıyor, kişiye ihtiyaç görüldüğünde yatak veriliyor.
Kaynak: AA