Erzurum'da Eski Adliye Personelinin 'FETÖ' Davası

Erzurum'da FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski adliye personeli Aydoğan'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski adliye personeli Mustafa Aydoğan'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık avukatı Halit Çelik hazır bulunurken, sanık Aydoğan ise Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Aydoğan, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Hakkında iki iddia bulunduğunu belirten Aydoğan, şunları söyledi:

'Hakkımda örgüte müzahir şirketlerde çalıştığım ve dershanelerine gittiğim kaydediliyor. İddianamede belirtilen örgütle bağını bilmediğim, devlet kurumlarınca açıklanmayan şirketlerde ve dershanelerde bulunmamın suç olması imkansızdır. Dershanelere öğrenim amacıyla gittim. ByLock programını kullanmadım ve indirmedim. Hakkımda tespit edilen bir hat ve ADSL hattı bana aittir ancak ikinci hattı kardeşim kullanıyordu. ADSL üzerinde tespitle ilgili olarak evime gelen giden misafirler de interneti kullanırdı. Adliyede seçim kurulunda görev yaptım. Bu sebeple ne UYAP ne de diğer sistemlere girme durumum söz konusu değildir. İddianamede her ne kadar bu yapıya örgüt olarak değil de cemaat olarak tabir ettiğim belirtilse de bu doğru değildir. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum.'

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Aydoğan'ın, örgütün gizli haberleşmede programı 'ByLock'un tespiti, dosyadaki bilgi ve belgelerin varlığı itibariyle suçunun sabit olmasından dolayı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Aydoğan'ın tutukluluğunun devamına, sanık avukatına esasa ilişkin savunma için süre verilmesi kararı ile duruşmayı erteledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Mustafa Aydoğan'ın FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı 'ByLock'un tespit edildiği, örgütle bağlantılı şirketlerde çalıştığı, örgütün dershanelerine gittiği ve savcılık ifadesinde örgütü cemaat diye tabir ettiği anlatılıyor.

İddianamede Aydoğan'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Kaynak: AA