Tatvan'dan Kısa Kısa

İran ile başlatılan turizm atağı girişimi kapsamında Bitlis'e gelen İranlı turizm acente temsilcilerinden oluşan heyet, Tatvan Kaymakamlığı ile Tatvan Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) öncülüğünde başlatılan girişim kapsamında ilçeye gelen İranlı turizmciler ilk olarak TATSO Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin ile Kaymakam Mehmet Ali Özkan'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan, heyetin bölge ile ilgili izlenim ve önerilerini dinledi.

İran ile karşılıklı turizm ve ticareti geliştirmenin son derece önemli bir girişim olduğuna dikkat çeken Özkan, 'Sizlerin bizlere mutlaka katkısı olacağı gibi bizlerinde sizlere katkısı olacaktır. İnşallah karşılıklı iki dost ve kardeş ülke olarak birbirimize katkı ve desteğimiz olacaktır. Bu vesile ile bu girişim başlatılmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu girişim her iki ülke için hayırlara vesile olur.' diye konuştu.

Ardından Tatvan Belediyesi'ni ziyaret eden heyeti, Tatvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Menteş karşıladı.

Menteş, başlatılan girişimin önemine vurgu yaparak, heyet üyelerine Tatvan ile Nemrut Krater Gölü'nün fotoğraflarının basılı olduğu afişlerin yanı sıra tanıtım kitapçıkları hediye etti.

İran heyeti üyeleri ise misafirperverlikten ötürü teşekkürlerini ileterek, bölgeye hayran kaldıklarını, İran’dan bölgeye turların başlaması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

- Tatvan’da turizm değerlendirme toplantısı yapıldı

İlçede İranlı turizmcilerin de katılımıyla, İran'a yönelik turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.

TATSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, ilçenin turizm potansiyelleri konuları görüşüldü. İranlı heyetin yanı sıra ilçede faaliyet gösteren otellerin işletmecileri, esnaflar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıda İran ile turizmin geliştirilmesi noktasında neler yapılabileceği üzerine istişarelerde bulunuldu.

TATSO öncülüğünde Bitlis'e gelen İran'daki turizm acenteleri temsilcilerinin katıldığı toplantıda, değerlendirme konuşması yapan Kaymakam Özkan, şunları kaydetti:

'İran’dan gelen grubumuzun da bu anlamda gözlemleri bizim için çok önemli. Bizlerin iki ülke arasındaki turizm ve ticareti geliştirme adına çok şey yapabileceğimize inanıyorum. Yapmış olduğumuz bu toplantı ile bir kısım eksiklerimizi de görmüş olduk. Çünkü biz hep kendi içimizden baktığımız için yeri geliyor kendi kusurlarımızı göremiyoruz. Bu gün bu toplantı da ayrıca gelen heyetimizin de taleplerini almış olduk. Bizler bu talep ve öneriler üzerinden eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. İnşallah karşılıklı diyalog ve işbirliği içinde de iki ülke adına güzel ilişkilere imza atacağımıza inanıyorum.'

TATSO Başkanı Bilal Dağdağan ise İran-Bitlis ticaret ve turizm girişimi için oda olarak yaklaşık iki yıldır çalışma yürüttüklerini ifade etti. İki ülke arasında hedeflenen ticaret ve turizm oranına ulaşılması durumunda bölgenin yeniden canlanacağını kaydeden Dağdağan, bunun içinde girişimlerinin sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

Tatvan Belediye Başkan Vekili Baki Menteş de bölgenin kalınması adına belediye olarak her zaman üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Toplantıya, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Çoban, Turizm Derneği üyeleri, otel işletmecileri, turizm acenteleri ve esnaflar katıldı.

- Tatvan Devlet Hastanesi’nde uzman doktorlar nöbet tutacak

B-2'den A-2’ye yükselerek eğitim ve araştırma hastanesi olma yolunda ilerleyen 400 yataklı Bitlis -Tatvan Devlet Hastanesi’nde, artık alanında uzman 6 doktor, 24 saat nöbet tutacak.

Acil durumlarda hastaların herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmaması için uzman doktorların nöbet uygulamasına geçtiklerini kaydeden Bitlis -Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, her gün 24 saat boyunca genel cerrahi, dahiliye, kadın doğum, çocuk, anestezi ve kardiyoloji olmak üzere her alandan bir uzman doktorun ilgili yardımcı personelleri ile birlikte nöbet tutacağını söyledi.

Acil durumlarda alanındaki uzman doktorlar tarafından hemen hastaya müdahale edeceğini ifade eden Akay, 'Tatvan Devlet Hastanesi olarak artık hastanemizde 24 saat hizmet veren uzman ekip nöbetine geçtik.' dedi.

Kaynak: AA