Vatandaşın Yaşam Standardı Projelerle Yükseliyor

Van'ın Erciş Belediyesi, vatandaşın yaşam standartlarını yükseltmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla geliştirdiği projeleri hayata geçiriyor Belediye Başkan Vekili Yaşar: '5 kadın toplum merkezi yaptık. Kadın artık eve kapanmıyor, hem sosyalleşiyor hem de meslek öğreniyor. Kadın plajımız da bu fikirden çıktı' 'Çocuk ve gençler için spor alanlarını yaygınlaştırıyoruz. Kültür merkezi yapıyoruz. İnsanların dinlenebileceği, enerjilerini atabilecekleri alanlar yaratmak zorundayız. Sokak hayvanları için barınaklar yapıyoruz. İlçeye içme suyu şebekesi getiriyoruz. 100 bin ton sıcak asfaltla Erciş'in bütün sokaklarını yeniden yapacağız'

MESUT VAROL - Van'ın Erciş Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirmek için geliştirdiği projelerle, vatandaşın yaşam standardını da yükseltiyor.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Erciş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar'ın talimatıyla ilçede vatandaşlara daha önce görmedikleri hizmeti sunabilmek için çalışmalara hız verildi.

İlçe halkının yaşam kalitesini arttıracak yeni sosyal alanların oluşturulmasına öncelik veren belediye, bir yandan da şehrin alt ve üst yapısını yeniden dizayn etmeye çalışıyor.

Belediye Başkan Vekili Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geliştirdikleri 14 projenin ihtiyaç kaynaklı olduğunu, bunların bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına değer katacağını söyledi.

İlçenin turizm potansiyelini arttırmak için 'Sahil Yolu Projesi' geliştirdiklerini ifade eden Yaşar, artık insanların çevre illerden hatta İran'dan gelerek Erciş'in imkanlarından yararlanacağını, bununla ilçenin turizm cazibe merkezi haline geleceğini aktardı.

Yaşar, kadınların Van Gölü'nde yüzmesini sağlamak için 'Plaj Projesi'ni hayata geçireceklerini ifade ederek, şunları dile getirdi:

'Kadın eve kapanmış ve nefes alacak alan bulamıyor. Mutlu olmayan kadın mutlu bir aile yaratamıyor. Mutsuz bir aileden de teröre yönelen çocuklar çıkıyor. Bu nedenle kadınlar için projeler geliştirdik. 5 kadın toplum merkezi yaptık. Kadın artık eve kapanmıyor, hem sosyalleşiyor hem de meslek öğreniyor. Devletin görevi sadece kamu hizmetini almaya hazır olanlara hizmet sunmak değil, ihmal edilen dezavantajlı kesimlere de gitmektir. Kadın plajımız da bu fikirden çıktı. Kadının plaja gitmesi için ulaşım imkanı sağlayacağız.'

- 'Erciş'in çehresini değiştirmek zorundayız'

'Erciş'in çehresini değiştirmek zorunda olduklarını vurgulayan Yaşar, 'Erciş bu bölgenin bir değeri ve kaderine terk edilemez.' dedi.

Yaşar, insanların güzel vakit geçirebileceği alanları oluşturmaya önem verdiklerini, projelerin devamının geleceğini ifade ederek, 'Çocuk ve gençler için spor alanlarını yaygınlaştırıyoruz. Kültür merkezi yapıyoruz. İnsanların dinlenebileceği, enerjilerini atabileceği alanlar yaratmak zorundayız. Sokak hayvanları için barınaklar yapıyoruz. İlçeye içme suyu şebekesi getiriyoruz. 100 bin ton sıcak asfaltla Erciş'in bütün sokaklarını yeniden yapacağız.' ifadesini kullandı.

Memleketin bayrağının gölgesinde birlik beraberlik içerisinde, mutlu ve müreffeh yaşamak için projelere ağırlık verdiklerini belirten Yaşar, insanların umutlarını yeşertecek işler yapmak istediklerini vurguladı.

Göreve geldiğinde belediyenin halka ait olmadığını gördüğüne işaret eden Yaşar, şunları kaydetti:

'Göreve geldiğimizde belediyedeki karar alma mekanizmaları belli değildi. Belediyeyi kimin yönettiği, hangi basamaklardan geçerek vatandaşın ihtiyacına cevap olduğu muğlaktı. Belediye başkanı karar alma sürecinde ciddi söz sahibi değildi. Kurumlarla halk arasında bir bariyer vardı. Biz bunu aşmak ve şeffaflık getirmek istiyoruz. Belediyeye kurumsal bir kimlik katmaya çalışıyoruz.'
Kaynak: AA