Manisa'da 154 Mahalle Yeniden İnşa Edilecek
MASKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin altyapı dönüşümü için çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ‘130 Mahalle Projesi’nin 154’e çıkarıldığının müjdesini verdi.

200 milyon liralık krediye onay
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 1. Olağan Genel Kurulu’nda 154 mahallede yaşanacak altyapı dönüşümü için İller Bankası’ndan alınacak kredi oybirliği ile onaylandı. 200 milyon liralık dev yatırım için yapım ihalelerine de çıkılmaya başlandı.
1088 mahallesiyle modern Manisa
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ‘130 Mahalle Projesi’nin 154’e çıkarıldığının müjdesini verdi. Başkan Ergün, “Manisa genelinde 1088 mahalle bulunuyor. Biz,Bütün Şehir Yasası çıkınca ilk olarak hizmete susamış olan köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine öncelik verdik. Bu kapsamda başladığımız ’95 Mahalle Projemizde sona yaklaşıldı. Şimdi çıtayı daha da yukarılara taşıdık. 12’si belde belediyesinden mahalleye dönüşen yerleşim yeri olmak üzere toplam 154 mahallenin ihtiyaç duyduğu hizmeti ulaştıracağız. Gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalıştığımızı her platformda ifade ediyorum. Daha sağlıklı altyapı ağları dizayn ederek köy ve merkez mahalle ayrımına son veriyoruz. Vatandaşlarımızın yaşadıkları sevince ve mutluluğa da ortak olmak adına altyapı dönüşümünü tamamladığımız mahallelerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde duyduğum mutluluğu kelimelerle tarif edemem. Altıyla üstüyle modern bir Manisa inşa etmek için yürüttüğümüz çalışmaların hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
