Başkan Nigar Çelik Açıklaması Her 68 Çocuktan Birinin Otizmli Olma Özelliği Var
Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanlığı (TOSSFED) 2017 yılı faaliyet programı kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Özel Sporcular 1. Bölge Yüzme Şampiyonası’nda Kütahya’yı temsil eden ve bölge birincisi olan İlker Dinçsoylu ile bölge üçüncüsü Eray Amaç, Vali Ahmet H. Nayir’i ziyaret etti.

Başarılı sporcuları tebrik eden Vali Ahmet H. Nayir otizmin bir engel değil, farklılık olduğunu söyledi.
Vali Nayir, “Toplum kadınıyla, erkeğiyle; hastasıyla, sağlıklısıyla, her şeyiyle bir bütün. Bu yüzden otizmli çocuklarımız da bu toplumun bir parçası. Onların bizden hiçbir eksiği yok, fazlaları var. Bu konuda derneklerimize, ailelerimize büyük görevler düşüyor. Toplum içindeki farkındalık her geçen gün biraz daha artıyor. Spor, bir araya gelmeler ve iyi yönlendirmelerle daha iyi sonuçlar alınıyor. Tıpta ve eğitimde de önemli gelişmeler kaydediliyor. Birçok şeyde başarının olması için belli paylaşımların olması lazım. Burada da devlete, ailelere düşen görevler, kamu kurum ve kuruluşlarının, eğitim ve sağlık hizmeti veren yerlerin bu konunun farkında olup çözümüne ait olan işleri yapmak, daha güzel bir hayat için yapılabilecekler varsa bunlardan geri durmamak gerekiyor. Tümüyle çözülmesi mümkün olan hadiseler değil belki ama bunun yükünü ailenin sırtından biraz alabilmek, bunu daha da idare edilebilir ve yönlendirilebilir hale getirmek önemli” diye konuştu.
Valilik Toplantı Salonundaki ziyarette Kütahya Otizm Derneği Başkanı Nigar Çelik ile dernek üyeleri de hazır bulundu. (EFE)
