Başkent'te Toplu Açılış Yüz Binlerin Katılımıyla Yapıldı

Başkent’te 193 proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakanlar, milletvekilleri ve yüz binlerce Ankaralının katıldığı törenle açıldı.

Başkent'te Toplu Açılış Yüz Binlerin Katılımıyla Yapıldı
Atatürk Kültür Merkezinde (Eski Hipodrom) düzenlenen törene ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek geldi. Her geçen dakika artan kalabalığı sahne arkasından vinçle yükselerek selamlayan Gökçek, Periscope’dan da canlı yayın yaptı. Açılış öncesi alanda referandum müzikleri çalınırken, ara ara da dev ekranlardan geçmiş siyasetçilerin başkanlık sistemi hakkındaki konuşmaları izletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın fotoğraflarından oluşan pek çok dev pankartla süslenen miting alanında “Belediye başkanı oldu, İstanbul değişti. Başbakan oldu, Türkiye değişti. Cumhurbaşkanı oldu, dünya değişti”, “Gün gelir çocuklarımıza anlatırız seni, yedi düvelin birleşip yıkamadığı adam diye”, “Otoyolu biz yaparız ama demokrasi otoyolunu, anayasa otoyolunu millet yapar” yazılı pankartlar dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi için kürsüye çıkan protokol, açılış sonrası vatandaşlara satranç takımı hediye etti.
Kaynak: İHA