Fikir Ve Sanat Akademisi Bahar Dönemi Dersleri Devam Ediyor

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi bahar dönemi derslerine devam ediyor.

Fikir Ve Sanat Akademisi Bahar Dönemi Dersleri Devam Ediyor
19 farklı programlardan biri olan Halk Edebiyatı dersinde öğrenciler, Marmara Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aça ile her Perşembe günü Fikir ve Sanat Akademisinde buluşuyor. İslamiyetin kabulü ile yeniden yoğrulan ve bir gelenek olan Türk Halk Edebiyatının anonim ürünlerinin de ele alındığı derste Prof. Aça, kendine has anlatımıyla katılımcılarının edebiyat bilgilerini tazelerken Yunus Emre, Karacaoğlan ve Aşık Veysel gibi ozanların ölümsüz eserleriyle öğrencilerinin ruhuna hitap ediyor.

Prof. Dr. Mehmet Aça dersin nihai amacının, geçmişte ortaya koydukları edebi eserlerle günümüze kadar ışık tutan halk edebiyatçılarımızı yakından tanımak olduğunu belirterek; mani, türkü, ağıt, atasözü gibi anonim ürünlerin yanı sıra, “Bir İle Bir Olmayı Hedef Edinen Tasavvuf Edebiyatını” bir bilgelik ve kahramanlık öyküsü “Dede Korkut Kitabı” gibi eserlerle Türk Edebiyatının asırlara uzanan yolculuğunu da ele aldıklarını ifade etti.

Türk Edebiyatının usta ismi Prof. Dr. Mehmet Aça, her hafta perşembe günü saat 19.00’da Serdivan Fikir ve Sanat Akademisinde katılımcılarıyla buluşmaya devam edecek.
Kaynak: İHA