Telefonunda Bylock Çıkan Öğretmen Tutuklandı

Samsun’da FETÖ davasında tutuksuz olarak yargılanan bir öğretmen telefonunda ByLcok kullandığı ortaya çıkınca yargılandığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun’un Terme ilçesinde görev yapan ve haklarından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralal Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "terör örgütüne üye olmak" suçlarında dava açılan 6’sı tutuklu 41 öğretmenin yargılanmasına başlandı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar İsa A., Raşit K., Selim U., Ufuk İ. ve Yasin B. ile tutuksuz sanıkları duruşmada hazır bulunurken, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olan İsmet Y. ise cezaevinden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların ifadelerini aldı. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları iddia edilen tutuklu sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Tutuksuz olarak yargılanan öğretmen İlhan D.’nin son Bylock kullananlar listesinde adı çıktığı için mahkemece tutuklanmasına karar verildi.

Duruşma salonunda gözaltına alınan İlhan D., Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.

Duruşma 8 Mayıs tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA