'Artık Biz Liderliğe Oynayacağız'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: 'Bırakın Hollanda'yı Hollanda önemli değil, Hollanda öyle yapacak bir başka ülke de öyle yapacak. Niye çünkü biz diyoruz ki yeter, siz liderliğe oynadınız, artık biz liderliğe oynayacağız' 'Türkiye'nin büyümesini istemedikleri için gidip Almanya'daki Hollanda'daki vatandaşımıza niye 'evet' istediğimizi anlatmamızı istemiyorlar. İstiyorlar ki anlatmayalım 'hayır' çıksın ve istiyorlar ki Türkiye eski günlerine dönsün onlar da istedikleri gibi Türkiye'de ve bu coğrafyada at oynatsın. Kusura bakmasınlar Türkiye eski Türkiye değil'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Bırakın Hollanda'yı Hollanda önemli değil, Hollanda öyle yapacak bir başka ülke de öyle yapacak. Niye çünkü biz diyoruz ki yeter, siz liderliğe oynadınız, artık biz liderliğe oynayacağız.'dedi.

Bakan Arslan ve beraberindekiler Arpaçay ilçesindeki ziyaretlerinin ardından, Akyaka ilçesine geçerek burada düzenlenen mitinge katıldı.

Tren garında düzenlenen mitingde konuşan Arslan, Akyaka ilçesinin her zaman yanlarında olduğunu ve 16 Nisan'da da gereğini yapacağını söyledi.

Arslan, milletin ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğini ifade ederek, 'Bu ülke uğruna şehit olan bir çok kardeşimiz var, bunlar şehit olmaya çalışırken, siz bu kadar mücadele verirken, biz bu ülkeyi büyütmeye çalışırken, niye başkaları 'hayır' densin istiyor, niye başkaları 'evet' denmesinden rahatsız oluyor. Bir 'evet' denirse tek merkezden bu ülke yönetildiğinde bu ülke çok daha güçlü olacak.' diye konuştu.

Türkiye'nin güçlenmesini, büyümesini istemeyenlerin 'hayır' diyerek yollarının kesilmeye çalışıldığını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

'Terör olaylarının üzerine çok daha güçlü gidilecek ve onların kökünü kazıyacak, onlar bunu bildiği için PKK'nın Kandil'deki ağababaları diyorlar ki 'evet' çıkarsa biz biteriz, bakın 'evet'in neye sebep olacağını görün kendi ağızlarıyla söylüyorlar. Ülkenin büyümesini ülkenin güçlenmesini ülkenin daha ileriye gitmesini istemeyenler bizim yolumuzu kesmeye çalışıyorlar ve diyorlar ki 'hayır' deyin. Niye biliyorlar ki evet çıkarsa bu ülke daha çok güçlenecek, dünyaya çok kafa tutacak, daha çok dünya 5'ten büyüktür diyecek. Dünyadaki mağdurlara ve mazlumlara daha çok sahip çıkacak.

İşte Türkiye'nin büyümesini istemedikleri için gidip Almanya'daki Hollanda'daki vatandaşımıza niye 'evet' istediğimizi anlatmamızı istemiyorlar. İstiyorlar ki anlatmayalım 'hayır' çıksın ve istiyorlar ki Türkiye eski günlerine dönsün onlar da istedikleri gibi Türkiye'de ve bu coğrafyada at oynatsın. Kusura bakmasınlar Türkiye eski Türkiye değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 milyon vatandaşı artık eskisi gibi kandırılmaya izin vermiyor. Ülkenin bölünmesine, terör olaylarıyla teröristlerin onların maşalığını yapıp ülkeyi bölüp karıştırmasına izin vermiyor, vermediğini de 15 Temmuz'da gösterdi. Allah'ın izniyle siz bizim arkamızda güçlü durdukça biz daha güçlü bir şekilde hizmet edeceğiz.'

Arslan, daha sonra Susuz ilçesine gelerek esnaf ziyaretinde bulundu, ardında Susuz Belediye Başkanlığına geçti.

- Bakan Arslan, Karsspor'un tanıtımına katıldı

Arpaçay, Akyaka ve Susuz ilçelerindeki temaslarının ardından Kars'a gelen Arslan, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Karsspor tanıtım gecesi programına katıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine değinerek, '15 Temmuz şehit ve gazilerin hainlere karşı duruşu Kars dahi olmak üzere milletimizin meydanlara dökülüp o dik duruşunun omuzlarımıza yüklediği bir sorumluluk var. 80 milyonun bekası, 80 milyona iyi bir gelecek kurmanın omuzlarımıza yüklediği bir sorumluluk var ve öyle bir coğrafyadayız ki elbetteki başkalarına hamilik yapmak durumundayız, elbetteki başkalarına yardım etmek durumundayız, nerede bir mazlum var nerede bir mağdur var onun umudu olmaya devam etmek durumundayız. Allah korusun aynı duruma biz düşersek kimsenin bize hamilik edecek durumu yok, dünya bunu gördü, dünya bunu gösterdi.' değerlendirmesinde bulundu.

Bu coğrafyada güçlü olmaları gerektiğini anlatan Arslan, 'Biz bu coğrafyada liderliğe oynamak durumundayız, liderliğe oynadığımız zaman da bizim lider olmamamız için ilk üçte kalmamamız için çelme takan çok olacak. Hollanda dediniz, bırakın Hollanda'yı Hollanda önemli değil, Hollanda öyle yapacak bir başka ülke de öyle yapacak. Niye çünkü biz diyoruz ki yeter siz liderliğe oynadınız, artık biz liderliğe oynayacağız. Bizim onların ne dediğine bakmadan liderliğe oynamanın yolu güçlü olmaktır, liderliğe oynamanın yolu güçlü hedefler koymaktır ve o hedeflere uygun davranmaktır tam da kurmak istediğimiz sistem bu.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA