'Türk Yükseköğretim Kurumlarında Suriyeli Öğrenciler' Konferansına Rektör Karacoşkun'da Katıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türk Yükseköğretim Kurumlarında Suriyeli Öğrenciler” başlıklı konferansa Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’da katıldı.

'Türk Yükseköğretim Kurumlarında Suriyeli Öğrenciler' Konferansına Rektör Karacoşkun'da Katıldı
Toplantıya Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun başkanlığında Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ruhat Yaşar ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurşat Biçer katıldı.

Konferans, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın tebrik mesajlarının okunmasıyla başladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç açılış konuşmasında Suriyeli öğrencilere kucak açan Mustafa Kemal Üniversite’ne ve bölge üniversitesi rektörlerine teşekkürlerini sundu.

Prof. Dr. Saraç düzenledikleri bu konferansın ve konferanstan çıkan sonucun başta Suriye uyruklu öğrencilerimiz olmak üzere Türk Yükseköğretimi ve milletimiz için hayırlı olmasını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından konferansta Suriyeli öğrencilerin, önlisans mezunlarının DGS ile lisans programlarına devam edebilmeleri, üniversiteler arası yatay geçiş yapabilmeleri, KYK’de kontenjanlarının artırılması, burs imkanlarının genişletilmesi, üniversitelerde kısmi zamanlı çalıştırılabilmeleri ile Suriyeli akademisyenlerin araştırma konusunda maddi destek alabilmeleri ve çalışabilme imkânları vb. konular görüşüldü.
Kaynak: İHA