Besni'de Öğrenciler Şehitler İçin Koştu

Besni ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı etkinliklerinde 'Şehitleri Anma Koşusu' düzenlendi.

Besni Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılan koşuda İlçe Merkez ve köylerdeki okulların katılımıyla yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar ve genç erkekler kategorilerinde toplam 106 öğrenci bin, bin 500 ve 3 bin metre mesafede şehitler için koştu.

Koşuda yıldız kızlar kategorisinde bin metre koşan öğrenciler için yarış startını programa katılan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer verdi.

Yarışmanın sonunda açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, koşunun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yapıldığını söyledi.

Programa 100'den fazla öğrencinin katıldığını belirten Yazar, '18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü ile ilgili koşumuz başarıyla sonuçlanmıştır. Koşuya 100'den fazla öğrencimiz katılmıştır. Koşu 4 farklı kategoride bin, bin 500 ve 3 bin metre mesafede yapılmıştır.' dedi.

Yazar, düzenlenen koşuda dereceye giren öğrenciler için yapılacak ödül töreninin 18 Mart Şehitleri Anma Günü töreninde yapılacağını aktardı.

Koşuya İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA