İsviçre'deki Maske Festivalinde Türkiye ve Erdoğan'a küstahlık

İsviçre'de düzenlenen maske festivalinde Türkiye korteji oluşturan bir grup, bir yandan 'hayır' kampanyası yaparken, bir yandan da Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret amaçlı maskeler taktı.

İsviçre'deki Maske Festivalinde Türkiye ve Erdoğan'a küstahlık
İsviçre'deki Maske Festivalinde Türkiye ve Erdoğan'a küstahlık
İsviçre'nin Basel kentinde her yıl düzenlenen ve Avrupa'nın en iyi 50 festivalinden biri olarak gösterilen Maske Festivali, bu yıl Türkiye düşmanlığına sahne oldu.
Almanya ve Hollanda başta olmak üzere, Avrupa genelinde referandum 'un da etkisiyle esen Türkiye karşıtı tavır, festivale katılan gruplara da malzeme oldu.

ÖZELLİKLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF ALDILAR

8 Mart'ta başlayan ve 3 gün süren festivalde bir grup, kendlerince 'Türk' kıyafetleri ve özel hazırlanmış kostümler giyerek Türkiye'ye saldırdı.
Başlarındaki feslere 'Hayır' yazan, mehter takımı kılığına girmiş oynucuların ağzına 'bıçak' vererek Türkleri 'barbar' gibi göstermeye çalışan grup ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı temsil eden kukla ve maskelerle de 'diktatör' imajı vermeye çalıştı.
Başka pek çok grubun da özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı görülen skandal festivale, sosyal medyadan tepki yağdı.