Malatya'ya 15 Temmuz Şehitleri Anıtı
15 Temmuz darbe girişiminin en önemli ayaklarından biri olan 2. Ordu Komutanlığının bulunduğu Malatya’ya 15 Temmuz anıtı yapılacak.

Şehitler anıtı ile ilgili önceden beri bir çalışmalarının olduğunu ve bu çalışmaların netleştiğini belirten Başkan Çakır, “Daha önceden beri bir anıt çalışmamız vardı. Anıt şu anda netleşti, arkadaşlarımız iki noktada bir park üzerinde çalışıyorlar. İnşallah anıtımızı en kısa sürede parkımıza yerleştireceğiz. Yeri netleşince söylerim. Kapalı Çarşı Üzeri de bir ihtimal ama şu anda Çöşnük civarında yapabiliriz. Veyahut farklı bir parkımızda yapabiliriz” dedi.
“Değerini bilmek, onları anlamak adına bir şehitler anıtı yapacağız”
Çakır, amaçlarının vatanı için canını ortaya koymuş şehitlerimizin kıymetini bilmek ve onları anlamak olduğunu belirterek, “Amacımız vatanı için, aslında bizler için canını ortaya koymuş, canını feda etmiş şehitlerimizin kıymetini, değerini bilmek, onları anlamak adına bir şehitler anıtı yapacağız. Tüm şehitlerimizi aslında orada görmüş olacağız. Gittiğimiz zaman orada onları her zaman anma fırsatı bulmuş olacağız. Aileleri için güzel bir proje olacak. İnşallah böyle bir proje hazırladık” ifadelerini kullandı.
