Milletvekili Nazlı 'Özgür Kudüs' Söyleşisine Katıldı

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Genç İHH Başkanlığı'nın "Özgür Kudüs" sloganıyla düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Nazlı, dernek binasındaki söyleşide yaptığı konuşmada, herkesin gücü nispetince yapacak bir şeylerinin olduğunu, gücümüz neye yetiyorsa onun yapılması gerektiğini söyledi.

Kudüs işgal altındayken Mekke ve Medine vesayet altındayken, Müslümanların birbirini eleştirmemesi gerektiğini belirten Nazlı, şöyle konuştu:

"Birbirimizi eleştirmek yerine, batının oyunlarına karşı birbirimizi ikaz etmemiz lazım. Toparlanmamız lazım, bu zilletten başka türlü kurtulamayız. Biz ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdik, bunlar bir şekilde başka bir yol deneyecekler. Biz, Müslümanlar olarak tekrar ayağa kalkmamız lazım. İşte Allah'ın yardımı o zaman gelir. Bizim sadece ayağa kalkmamız, birbirimizi kucaklamamız, birbirimize asla yan gözle bakmamamız lazım."

Amerika'nın hedefinde yönetebileceği küçük devletler oluşturmak olduğunu ve Müslümanları zaaflarından faydalanarak bölmeye çalıştığına işaret eden Nazlı, şöyle devam etti:

"Şu an Amerika'nın yapmak istediği daha fazla ülke oluşturmak. Daha önce 20-30 devlet varken şu an 200’lere çıkan devlet sayısı var. Amerika bunu bine çıkarmak istiyor. Yani Zazaları, Kürtleri, Çerkezleri, Boşnakları, Arapları ayrı bölmek istiyorlar. Başlarına birer Avrupa ülkesi koyup böyle bir tuzak kuruyorlar. Bunu da bizim zafiyetimiz den faydalanarak yapıyorlar. Müslümanlar olarak vahdeti, birliği nasıl sağlarız, oynanan oyunu nasıl bozarız peşinde olmamız lazım."

Soru cevap şeklinde devam eden söyleşi sonrasında dernek başkanı Mustafa Yenipazar, Nazlı’ya verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA