Karasu'da Kadınlara Yönelik Meslek Edindirme Kursları

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ilçede kadınlara yönelik açılan meslek edindirme kurslarını ziyaret etti.

Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) faaliyet gösteren kurslardaki kadınların yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen İspiroğlu, kadınların yaptığı işlerin çok değerli olduğunu söyledi.

KARGEM tarafından özellikle bayanların sosyalleşmesi ve meslek öğrenmesinde büyük rolü olduğunu anlatan İspiroğlu, şunları kaydetti:

"KARGEM’i her yönüyle başarılı hizmetler vermektedir. 110 kursiyerimiz her türlü donanıma sahip materyal ve bunun gibi sosyal donatıların olduğu mekanlarda kaliteli işler üretiyorlar. Takı tasarım, nakış el ve makine nakışı, giyim, mis sabun, ev mefruşat, resim ve deri kurslarında faydalı hizmetler veriliyor.

Kursiyerlerimizin çalışmalarını inceledim ve gerçekten hayran kaldım. Özellikle kadınlar için bu kurslar, çok iyi sosyal etkinlik oluyor. Kadınlar hem vakitlerini güzel şekilde geçiriyor hem terapi oluyorlar hem de meslek edinip para kazanıyorlar. Hocalarımız en iyi şekilde eğitimlerini veriyor."

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan da bu kursların kadınların bireysel gelişmelerine katkı sağladığı kadar, üretimi devam ettirmeleri halinde onların ekonomik yapılarını da iyileştirdiğine değindi.

Ziyarette Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sait Özkan, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, belediye başkan yardımcıları ve muhtarlar da yer aldı.

Kaynak: AA