Osmaniye'de Velilere Yönelik Seminer
Osmaniye‘de velilere yönelik "Aile İçi İletişim ve Bilinçli Medya Kullanımı" semineri düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri, Figen Alhan İlkokulu salonunda düzenlenen etkinlikte, katılımcılara çocukların sağlıklı gelişimi için aile içi iletişimin önemi ve medya kullanımında dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı.
Öğretmen Zeliha Toprak, yaptığı konuşmada, sosyal medyanın toplumsal ilişkilere tercih edilmeye başlandığını belirtti.
İletişimi model alan çocukların, bilgisayar, tablet ve cep telefonlarıyla zaman geçirdiğini kaydeden Toprak, “Medya aracı olarak karşımıza çıkan televizyon ve bilgisayar gibi nesneleri dengeli kullanımda, birey olarak çocuklarımıza önemli bir model konumundayız. Ailece medya kullanım alanlarımızı değerlendirip, çocuğumuzdan beklentilerimizi buna göre ayarlamalıyız” şeklinde konuştu.
Sosyolog Kübra Akkaş da ailede yaşanan iletişimin, çocukların gelişimini engellediğini belirterek, “Ailede çocuğun birey olarak görülmemesi, kuşak çatışmalarından kaynaklı duygu ve düşüncelerin açıkça söylenmemesi, rahat konuşulamaması gibi kişiler arası iletişim engelleri ailedeki iletişimi olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Çocukların gelişiminin sağlıklı olabilmesi için aile içi iletişime önem verilmesi ve konunun ele alınarak, irdelenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
