Simav'da 'Genç Çiftçi'lere Hibe Koyun Desteği

Simav ilçesinde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 5 çiftçiye, 35'er koyun ve 2'şer koç dağıtıldı.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında projeleri kabul edilen çiftçilere hibe destekleri, Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hayvan pazarında düzenlenen törenle teslim edildi.

Kaymakam Türker Çağatay Halim, törende yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında yatırım projesi hazırlayan 5 çiftçinin başvuralarının kabul edildiğini belirtti.

Bu çiftçilere 30 bin lira değerinde 37'i koyur, 2'si koç 37'şer küçükbaş hayvan hibe edildiğini dile getiren Halim, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında ilçemize gelen bu koyunlar hak sahiplerine dağıtılmıştır. Dağıtılan bu koyunlar ilçemizdeki genç çiftçilerimizin istihdamına önemli katkı sağlayacaktır. Kırsal kalkınma genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı kapsamında hibe koyun desteğine hak kazanan çiftçilerimize koyunlarının hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum."

Belediye Başkanı Süleyman Özkan da genç çiftçilere yapılan hibe desteklerinin ilçedeki tarım ve hayvancılığa büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Törende daha sonra, "genç çiftçi"lere temin edilen küçükbaş hayvanları teslim edildi.

Kaynak: AA