Sudan'da İsviçreli Yardım Görevlisi Kaçırıldı

Ülkede 15 yıldır insani yardım ve sağlık alanında çalışma yürüten, çocukların tedavisi için sağlık merkezi inşa ettiren Margaret Sheinkel'in, evinin yakınında silahlı kişilerce kaçırıldığı bildirildi.

Sudan'ın Kuzey Darfur vilayetinde 15 yıldır yardım faaliyetleri yürüten İsviçre vatandaşı bir kadının, silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı bildiridi.

Kuzey Darfur vilayetinin Faşir kentinde meydana gelen olay hakkında Eş-Şuruk televizyonuna açıklamalarda bulunan Vali Et-Ticani Abdullah Salih, görgü tanıklarının, jip tipi bir araçla gelen silahlı kişilerin, evinin yakınlarında bulunan Margaret Sheinkel'i kaçırdıklarını belirtti.

Sheinkel'in fidye için kaçırılmış olabileceğini söyleyen Salih, güvenlik güçlerinin İsviçreli kadını bulmak için yoğun çaba harcadığınını aktardı.

Margaret Sheinkel'in 15 yıla yakın zamandır Faşir kentinde insani yardım ve sağlık alanında bir aktivist olduğunu, çocuklara çok büyük hizmet ettiğini kaydeden Salih, kentte ayrıca çocukların tedavisi için bir sağlık merkezi inşa ettiğini ifade etti.

İstikrarsızlığın sürdüğü Sudan'da, 2003 yılından bu yana adam kaçırma olayları ve Sudan Ordusu ile silahlı kişiler arasında çatışmalar yaşanıyor.
Kaynak: AA