Gürcistan'da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Janelidze: 'Türkiye, Gürcistan'ın NATO ve AB ile entegrasyonunu destekliyor. Gürcistan da Türkiye'yi destekliyor. Destek ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri, geçen yılki 15 Temmuz olayların hemen ardından Başbakan Giorgi Kvirikaşvili'nin Ankara'ya gelmesiydi'

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir resepsiyon verildi.

Tiflis'te bir salonda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, Gürcü bakanlar, Büyükelçiler, Türkiye'den ve Gürcistan'dan milletvekileri, Türk ve Gürcü iş adamlarıyla yüzlerce davetli katıldı.

Gürcü sanatçı Nutsa Buzaladze'nin Türkiye ve Gürcistan ulusal marşlarını seslendirmesinin ardından, geleneksel Gürcü kıyafeti giyen Büyükelçi Gümrükçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yayımladığı mesajını okudu.

29 Ekim'in, modern ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olduğunu belirten Gümrükçü, Türkiye'nin güçlenmesi ve ekonomik kalkınmasının sadece Türk halkı için değil, bölge ülkeleri için de çok önemli olduğunu ifade etti.

Gümrükçü, Türkiye ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılını kutladıklarını hatırlatarak, bu 25 yıl boyunca iki ülkenin üst düzey örnek ilişki ve işbirliği oluşturduğunu söyledi.

Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ise stratejik ortağı Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını belirterek, ülkeler arasında son derece güçlü ilişkilerin mevcut olduğunu kaydetti.

Janelidze, "İki ülke arasındaki güçlü bağların, bölgesel güvenlik, istikrar ve refah için sağlam bir temel oluşturarak gelişmeye devam ettiğine inanıyorum." dedi.

Türkiye'nin, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne, NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonu sürecine somut destek verdiğini dile getiren Janelidze, "Türkiye, Gürcistan'ın NATO ve AB ile entegrasyonunu destekliyor. Gürcistan da Türkiye'yi destekliyor. Destek ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri, geçen yılki 15 Temmuz olaylarının hemen ardından Başbakan Giorgi Kvirikaşvili'nin Ankara'ya gelmesiydi." diye konuştu.

Janelidze, Gürcistan'da görev süresi bittiği için yakında Tiflis'ten ayrılacak Büyükelçi Gümrükçü'nün ülkeler arasındaki işbirliğinin gelişmesine ciddi katkı sağladığını belirterek, "Sayın Gümrükçü, biz size teşekkür ederiz. Siz hep bizim kalbimizde kalacaksınız." dedi.

AB Gürcistan Büyükelçisi Janos Herman ise Gümrükçü'ye etkili işbirliği için teşekkür ederek, bir Gürcü kılıcı hediye etti.

Resepsiyona katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün bir taraftan Cumhuriyet Bayramı'nı çoşkuyla kutlarken, diğer yandan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projenin de resmi açılış sevincini yaşadıklarını ifade ederek, bu projeyle Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasındaki işbirliğinin daha ileriye taşınacağını kaydetti.

Bursa konulu sergi düzenlenen resepsiyonda, ayrıca davetlilere Bursa mutfağından yemekler ikram edildi.
Kaynak: AA