Evcil Hayvanlarla Uçak Seyahati Nasıl Yapılır?

Hayatınızda size eşlik eden bir evcil hayvana sahipseniz, yapacağınız yolculuklar sırasında kendiniz kadar onu da düşünmek zorundasınız.

Evcil Hayvanlarla Uçak Seyahati Nasıl Yapılır?
Yolculuğunuz için tercih ettiğiniz havayolu firmalarını belirlediği kurallara dikkat ederseniz, evcil hayvanınızla beraber güzel bir seyahat geçirebilirsiniz. İşte sorunsuz bir yolculuk için evcil hayvanla seyahat etmenden önce bilinmesi gereken kurallar;

Evcil Hayvanla Uçuş İçin Rezervasyon Yaptırın

Evcil hayvanınızla kabin içerisinde birlikte seyahat etmek istiyorsanız, en az 3 iş günü öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekmekte. Havayolu firmaları tarafından belirlenen ölçülere uygun bir taşıma çantası edinerek, evcil hayvanınızla güvenli bir yolculuk geçirebilirsiniz. Yolculuğunuz esnasında evcil hayvanınızla birlikte daha rahat edebilmek için koltuklarınızı çıkış kapılarının olduğu daha geniş bölümlerden seçebilirsiniz.

Evcil Hayvanınızın Pasaportunu Unutmayın!

Bizler gibi evcil hayvanlarında uçağa binebilmesi için pasaportu bulunması gerekiyor. Veterinerler tarafından sağlanan bu pasaportun içerisinde hayvanınıza yapılan aşıların listesi, sağlık sorunları, cinsi, kilosu gibi gerekli görülen tüm bilgiler yazmalı. Aksi taktirde havalimanında çıkacak herhangi bir sorun sebebiyle evcil hayvanınız uçağa kabul edilmeyebilir.

Ağırlığını Önceden Hesaplayın

Havayolu firmaları arasında farklılık gösterse de genellikle 6-8 kg'dan fazla olan evcil hayvanlar, uçağın kargo bölümünde seyahat etmektedir. Böyle bir duruma hazırlıksız yakalanmamak için öncesinde hayvanınızın kilo ölçümünü yapmanızı öneririz. Evcil hayvanınızın kilosu, tartıldığı kafesle beraber 6 kg'dan fazlaysa kargo bölümünde seyahat etmek zorunda kalacaktır. Bu tür durumlarda hayvanınızın güvenliği için gerekirse sakinleştirici verebilir veya daha çok sıvı tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Hayvanınızın Temizliğine Dikkat Edin!

Tüm aşıları yapılmış olsa da havayolu yetkilileri tarafından uygun görülmezse evcil hayvanınız uçağa alınmayabilir. Evcil hayvanınızın kokması, pis olması, hamile olması, saldırganlığı ve benzeri durumlarda pasaportu olsa dahi uçağa alınmayabilir. Bu tür durumlar için evcil hayvanınızı uçak yolculuğu öncesinde temizliğine ve kokusuna dikkat etmeniz oldukça önemli. Ayrıca Pitbull Terrier,Dogo Argentino,Doberman ve bazı hayvan cinslerinin saldırganlıkları sebebiyle uçağa alınmadığını bilmelisiniz.

Gittiğiniz Ülkenin Şartlarını Araştırın

Yurt dışına seyahat ederken havaalanında sorun yaşamamak için ülkelerin evcil hayvan kabulü hakkında önceden bilgi edinmelisiniz. Bazı ülkeler evcil hayvan giriş ve çıkışına izin verirken İngiltere gibi bazı ülkeler ise evcil hayvan transitine izin verilmiyor. Bu durumda evcil hayvanınızı teslim edebileceğiniz bir yer yoksa seyahat rotanızı değiştirebilir tekrar uçak bileti alarak değiştirebilir veya yurtiçi seyahat ediyorsanız Biletbayi.com'dan online otobüs bileti almayı deneyebilirsiniz. evcil hayvansız seyahat etmeyi tercih edebilirsiniz.