Başakşehir Living Lab Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yenilikçi projeleri teşvik etmek amacıyla bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Başakşehir Living Lab Girişimci Günü etkinliğiyle başarılı projelerin sahipleri ödüllendirildi.

Başakşehir Living Lab Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Başakşehir Living Lab ve Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Girişimci Günü ile başarılı projelerin sahipleri ödüllendirildi. Başakşehir Living Lab’de yapılan törene Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Living Lab yetkilileri ile çok sayıda girişimci ve yatırımcı katıldı.

Girişimci ve yatırımcıları aynı çatı altında buluşturan tören çok sayıda proje arasından sıyrılan girişimcilerin projelerini tanıtmasıyla başladı.

Ardından jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başarılı bulunan ilk 3 proje seçildi. Girişimcileri yenilikçi projeler üretmek noktasında desteklemek ve teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmada atık halıların geri dönüşümünden otomotiv ürünlerine uygun plastik ham madde ürettiğini belirttiği projesiyle polimer mühendisi Soner Alayurt 1’inci olurken, Kişiye Özel Ayakkabı Tabanlığı projesiyle Ferhat Babacan 2’nci oldu. Yarışmada 3’üncülüğü ise Sarp Bilecen aldı. Yarışmada 1’nciye 2 bin, 2’inciye bin lira ve 3’üncüye 500 liralık hediye çeki takdim edildi. Ayrıca projeleriyle jürinin beğenisini kazanan 3 yarışmacıya da jüri özel ödülü takdim edildi.

“Gençlerin gözlerindeki ışığı hissettim”

Başarılı çalışmaların ve gelecek vaat eden yenilikçi projelerin teşvik edilmesinin önemli olduğunu belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Gençlerimiz çok iyi güzel projeler hazırlamışlar. İnşallah ülkemize hayırlı hizmetler üreteceğiz, güzel katma değerler üretecek projeler buradan çıkacak. Gençlerin gözlerindeki ışığı hissettim çok sevindim. Bizim özellikle Living Lap’de ödül törenlerinden sonra devam eden süreçlerde katma değer üretilmiş projelerimiz var. Şu anda Mobil Sağlık hizmetimiz ciddi manada büyüdü. 40 bin kişiye ulaştık, bir diğer örnek Akıllı Çöp Sistemi’ne biz sahada başladık belediye olarak. Amacımız hem ülkemiz hem ilçemiz için teknolojiyi ön plana alarak fayda maliyet analizleriyle çok ciddi tasarruflar oluşturacak projeler üretmek” ifadelerini kullandı.

“Ürettiğimiz makine sayesinde artık bu halıların geri dönüşümü mümkün”

Onlarca proje arasından sıyrılarak birincilik elde ettiği için çok mutlu olduğunu ifade eden polimer mühendisi Soner Alayurt, “Atık halı geri dönüşümden plastik ham madde üretim projesinin sahibiyim. Türkiye’de yılda 240 bin ton halı var ve aslında bu halılar plastik malzemeler ve geri dönüşümleri yoktur. Bizim ürettiğimiz makine sayesinde artık bu halıların geri dönüşümü mümkün hale geldi. Bu atık ve fire halılardan geri dönüştürdüğümüz plastiklerle biz araç tamponu basılmasını sağlıyoruz. Bu sayede biz çöpe gidecek ürünlerden Tükiye için yılda 300 milyonluk bir kazanım potansiyelini şu anda başlatmış durumdayız” dedi.



“Umudum yoktu ama olduktan sonra çok da sevindim”

Hazırladığı projenin birçok projeyle birlikte değerlendirilmesinin kendisini ileriye taşımak için çok önemli olduğunu ve bu noktada ödülü çok anlamlı bulduğunu dile getiren makine mühendisi Ferhat Babacan, “Biz kişiye özel ayakkabı tabanlığı projesiyle ikinci olduk, kişiye özel ayakkabı tabanlığı yapıyoruz. Şu an hala kuluçkadayız ve devam ediyoruz projemizi geliştirmeye. Aslında dinlediğim diğer projelerden sonra umudum yoktu kendi içimde ama olduktan sonra çok da sevindim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA