'Soytariçe- Dilek Türker' Belgeselinin Galası Yapıldı

Görev Vakfı tarafından düzenlenen galaya kültür, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Tiyatro sanatçısı Dilek Türker'in hayatının anlatıldığı, "Soytariçe - Dilek Türker" adlı belgeselin galası Pera Palas Hotel Jumeirah'da gerçekleşti.

Görev Vakfı tarafından düzenlenen programın açılışında konuşan vakfın başkanı Mustafa Pamukoğlu, 2 yıldır hizmet verdiklerini belirterek, "Bu iki yıla çok şeyler sığdırdık. Bizim olmazsa olmazımız kültür ve sanat projeleridir. Daha önce de piyanist sanatçımız Gülsin Onay'ın belgeselini çektik ve galasını yaptık." dedi.

Kültür Bakanlığı tarafından 1998 yılında "Devlet Sanatçısı" ünvanı alan ve aynı zamanda ilk kadın meddah olarak bilinen Dilek Türker de konuşmasının başında şiir okuyarak, "Yaşamak için direniyoruz biz sanatçılar, bilim adamları, aydınlar, yurtseverler, cumhuriyetçiler ve buna inanan siyasetçiler direniyoruz. Onun için bu akşam bu duyguyu bir kez daha büyük güçle bana hissettirdiniz. Çok teşekkür ediyorum Görev Vakfı'na ve değerli dostlarıma." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 saat süren belgesel gösteriminin ardından Türker'e plaket takdim edildi. Ayrıca etkinlik kapsamında piyanist Denizhan Bakırcıoğlu da mini bir konser verdi.

Galaya, aralarında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eşi Şule Perinçek, Cemal Canpolat, Atila Atasoy, Alev Çoşkun, Şahnaz Çakıralp ve Ataol Behramoğlu'nun bulunduğu çok sayıda sanatçı, siyasetçi ve bürokrat davetli olarak katıldı.

Gecede belgeselin yönetmeni Onur Duru da kısa bir konuşma yaptı.
Kaynak: AA