Sultanbeyli'den Erzincan'a Gönül Köprüsü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Gönül Köprüsü projesi kapsamında Erzincan’da ki 40 öğrenci ile İstanbul Kültür Gezisi düzenlendi.

Sultanbeyli'den Erzincan'a Gönül Köprüsü
İstanbul Sultanbeyli Belediyesi tarafından Erzincan da ki öğrencilerin sosyal ve eğitsel gelişimlerine ve yeteneklerine katkı yapmak, çocuklarda kesintisiz eğitim şuurunu oluşturmak üzere, geleceğin teminatı olan öğrencileri farklı şehirlerde gezdirip, farklı kültürlerde yakınlık kurmalarını, onları yeni arkadaşlıklar edinmeye teşvik etmek, seyahat etmenin insan ruhu üzerindeki olumlu etkisinden yararlanmalarını sağlamak amacıyla 23 - 26 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarını gezecekler.

Gezi kapsamında Erzincan da ki 40 öğrenci ve refakatçi olarak 2 öğretmen havayolu ile yola çıktılar. Öğrenci ve öğretmenleri yolculayan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün öğrencilerin sorunsuz bir seyahat geçirmeleri temenni ederek, seyahat ve kültür gezisini düzenleyen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkürlerini iletti.

Geziye katılan öğrenciler Erzincan Öğretmen evinde aileleri ile toplanarak, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve velileri tarafından havaalanına gönderildiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün geziye ilişkin yaptığı açıklamada; ‘’Cuma günü itibariyle tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 40 bin 905 öğrencimize karneleri verdik. 2 Haftalık bir süre içerisinde çocuklarımız dinlenecekler kendilerini hesaba çekecekler. Tabi ki bu karneler sadece sizin değil. Bu karneler velilerin, bu karneler öğretmenlerin, bu karneler idarecilerin hepimizin karnesidir. Bunun içerisinde her birimizin iyi ya da kötü, doğru ya da yanış emeği var. Bir hesaba çeleceğiz kendimizi bir değerlendirme yapacağız. Çocuklarımız ödev vermekten daha ziyade sizlerin yapması gereken şeyler var. Onların içerisinde başta kitap okumak, gezmek, sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunmak. Bizde Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanımızı Erzincan’da 40 öğrenciyle bir gönül köprüsü çerçevesi içerisinde öğrencilerin İstanbul’u, Sultanbeyli’yi gezmeleri tanımaları aktivitelere katılmaları dolayısıyla tatili dolu dolu tatilin anlamına uygun geçirmeleri maksadıyla 40 öğrenci istedi. Bizde öğrencilerimizi bugün inşallah oraya göndereceğiz. Perşembe günü inşallah onları burada sağ salim karşılayacağız. Öğrencilerimiz uçakla gidip, gelecekler. Sultanbeyli’yi, 1453 Panorama’yı, Beylerbeyi Sarayı, Topkapı Sarayı, Sultanahmet’i gezecekler.’’ Dedi.
Kaynak: İHA