Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristi istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TURKEN Vakfı'nın yemeğinde "imdi biz de sizden bir terörist istiyoruz. Mahkeme diyorlar, ne mahkemesi?" diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristi istiyoruz
Konuşmasından satır başları:

-BM Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmada 'Dünya 5'ten büyüktür' derken, dünyada 193 ülkenin Birleşmiş Milletler'de temsil edilmesini savunduğum için bu ifadeleri kullandım.

-İşte bu millet 15 Temmuz gecesinde ordumuz içine sızan o terör gruplarına karşı bir demokrasi mücadele vermiş, şehadete yürümüştür. O şehitler boşuna şehadete yürümediler. Bunlar bizim için adeta bir işaret fişeğidir. Bizler de aynı istikamette yürümeliyiz.

-Bu hainler kendi vatandaşanı katletti, kendi meclislerini, emniyet teşkilatını F-16'larla bombaladı. Bunun bedelini ödeyecekler. Türk yargısı bunun hesabını soracak. Gerekli adımlar atılıyor.

-Terör örgütünün elebaşı hala burada yaşıyor, emirlerini vermeye devam eidyor. Bu terör örgütüyle bağlantılı dernekler ve kuruluşlar ülkemiz aleyhine propaganda yapıyor.

-FETÖ denilen bu örgüt yanlızca ülkemiz için değil faaliyet gösterdiği her yerde o devlet için tehlike oluşturuyor.

-FETÖ liderinin iadesi için başlatılan sürecin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. ABD'ye yönelik bir terör tehlikesi olduğunda biz üzerimize düşeni yaptık, şimdi onlar yapmalı.

-FETÖ üyesi Temsilciler Meclisi'nde darbe gecesini anlattı. O geceyi teröristten dinleyenlerden nasıl bir algı bekleyebiliriz?-Siz bizden terörist istediniz, emniyet teşkilatımız çalıştı, yakaladı. Şimdi biz de sizden bir terörist istiyoruz. Mahkeme diyorlar, ne mahkemesi?