Yaralandıktan 7 Ay Sonra Şehit Olan Uzman Çavuş Toprağa Verildi
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 10 Şubat günü PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda başından yaralanan ve kaldırıldığı GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde dün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Çelik, gözyaşları arasında Sivas’ın Hafik ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin cenazesi, askeri uçakla Nuri Demirağ Havalimanı’na getirildikten sonra Sivas Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Hafik ilçesine götürüldü. Yenimahalle’deki babaevinde helallik alınmasının ardından ilçe merkezinde tören düzenlendi.
Törende şehidin annesi "Ben nasıl dayanacağım?" diyerek gözyaşı döktü. Bazı yakınları da tabuta sarılarak öptü. Çelik’in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından bir süre top arabasında taşındıktan sonra tekbirler eşliğinde omuzlarda ilçe mezarlığına götürülerek toprağa verildi.
Törene şehidin ailesi ve yakınları, Vali Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Sivas Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ve diğer ilgililer katıldı.
