Kocaeli'de Dereye Dökülen Atık Kötü Kokuya Yol Açtı

Başiskele ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce bir dereye dökülen atık maddeden çıkan koku, vatandaşları rahatsız etti İlçe Kaymakamı Partal: 'Atığın dağılmasını ve denize akmasına önlemek için derede bariyer sistemi kuruldu. Numunelerin sonuçlarını bekliyoruz. Şu an için sağlık açısından endişe edecek bir durum yok'

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde akşam saatlerinde çevreye yayılan yoğun koku, vatandaşları rahatsız etti.

Başiskele ve Gölcük ilçelerinde akşam hissedilen ve kaynağı belli olmayan yoğun koku üzerine vatandaşlar durumu Başiskele Kaymakamlığına bildirdi.

Kaymakamlığın talebi üzerine ilçeye gelen çevre ekipleri, kokunun kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Kullar Deresi'ne dökülen atıktan kaynaklandığını tespit etti.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince atığın denize akmasını önlemek için dereye bariyer kuruldu. Alınan numuneler ise incelenmek üzere laboratuvara götürüldü.

Başiskele Kaymakamı Ali Partal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam ilçe genelinde kaynağı belli olmayan kötü bir koku yayıldığını belirterek, bunun üzerine hemen gerekli çalışmayı başlattıklarını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü uzmanlarının inceleme yapmak için ilçeye geldiğini dile getiren Partal, araştırmalar sonucu çevreye yayılan kötü kokunun kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Kullar Deresi'ne dökülen atıktan kaynaklandığının tespit edildiği bilgisini verdi.

Partal, uzmanların dereye dökülen atıktan gerekli numuneleri aldığını anlatarak, 'Atığın dağılmasını ve denize akmasına önlemek için derede bariyer sistemi kuruldu. Numunelerin sonuçlarını bekliyoruz. Şu an için sağlık açısından endişe edecek bir durum yok gerekli bütün tedbirleri aldık. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz de konuyla ilgili soruşturma başlattı.' diye konuştu.
Kaynak: AA