Süleymanpaşa'nın Sera Projesine TRAKYAKA'dan 600 Bin TL'lik Destek

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKYAKA) 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 600 bin TL destek almaya hak kazanan “Modern Serada Çiçekçilik Uygulama Alanı” projesinin imzaları düzenlenen törenle atıldı.

Süleymanpaşa'nın Sera Projesine TRAKYAKA'dan 600 Bin TL'lik Destek
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in imzalarını attığı projenin amacı, bölgede çevreye saygılı, yüksek katma değerli, nitelikli ve sürdürülebilir üretim altyapısının gelişmesine katkı sağlamak. Bölgede tarım alanında dar bir ürün yelpazesi içeresindeki ürünlerin tarımını yaparak geçimini sürdüren kesim için yeni bir üretim seçeneğinin ortaya çıkartılması ve bölgede çiçekçilik konusunda üretimin artması sonucunda ileriki dönemde çiçek fiyatlarının düşmesi ile birlikte civarda bulunan şehirlerdeki park, bahçe ve peyzaj düzenlemelerinde kullanılan çiçeklerin artması ile şehirlerin güzelleşmesi ve insanların yasam kalitelerinde de iyileşme sağlanabilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında son model bir sera kurularak, seranın sulama sistemi hem rüzgar hem de güneş enerjisi destekli olup, yağmur sularını depolayıp tekrar kullanabilecek. Bu yönüyle sera ile dünyadaki çevreci trendin son uygulamaları yakalanmış ve bölgeye kazandırılmış olacak.

İmza töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu çiçekleri üreteceğiz. Ama bu bizim tüm ihtiyacımızı karşılamayacak, alım garantili bu modeli yapacak başka yatırımcılara, özellikle köy kooperatiflerimize örnek olsun diye bu projeyi yaptık” dedi.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin de, her kesime, her projeye destek sağlanamadığını, ancak üreticilere örnek olabilecek, insanları yatırım ve üretime sevk edecek projeleri destekleyerek paranın doğru kullanıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından imzalar atılarak, proje onaylandı.
Kaynak: İHA