Çocuklar SODES Projesi İle Tarihi Ve Doğal Güzellikleri Gördü

‘Çocuklar Bizim Yarınlarımız’ adlı SODES Proje kapsamında, çocuklara doğal güzellikler ve tarihi yerler gezdirildi.

Çocuklar SODES Projesi İle Tarihi Ve Doğal Güzellikleri Gördü
Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Adıyaman Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Çocuklar Bizim Yarınlarımız’ adlı SODES Projesi kapsamında, çocuk hakları eğitimlerine katılan çocuklara yönelik sosyal etkinlikler devam ediyor. Çocuklara yönelik düzenlenen kültür, tarih ve doğa gezilerinin ilki, doğa manzarası ve tarihi güzelliklerin bulunduğu Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine gerçekleştirildi.

Geziye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında olan çocuklar, engelli çocuklar, şehit ve gazi yakını çocuklar, çocuk hakları komitesi üyesi çocuklar ile okul başarısı yüksek ekonomik durumu yetersiz olan çocuklar katıldı.

Proje kapsamında çocuklar Atatürk Barajı seyir terasında kahvaltı yaparak, Halfeti ilçesine geçtiler. Burada tekne turu ile muhteşem doğal güzellikleri yerinde görerek, Fırat ve Merzimen kıyılarından itibaren sarp kayalıklarla çevrili yüksek bir tepe üstüne kurulmuş olan Rumkale ve kıyıdaki diğer tarihi mekanlar ile mağaraları yerinde gördü.

Halfeti ilçesinde öğle yemeğinden sonra ilçeyi gezerek doğal güzellikleri yerinde gören çocuklar unutulmaz bir gün yaşadılar.

SODES Proje Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik, “Özellikle dezavantajlı çocuklardan oluşan 100 kişilik grupla düzenlenen gezide, çocuklarımızın kaynaşması, sosyal yönden gelişmesi, çocuklarımızın daha bilinçli olarak yetişmeleri, kendilerine olan özgüvenlerinin artması ve yaşadıkları yerlerin tarihi ve kültürel yönlerini öğrenmeleri,doğal güzelliklerini görmeleri amaçlanmıştır” dedi.

Şenlik, önümüzdeki günlerde bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA