17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru

Festival kapsamında düzenlenecek fotoğraf yarışmasına başvurular devam ediyor.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde her yıl 'kültürel miras ve korumacılık' temasıyla düzenlenen 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında yapılacak '17. Uluslararası Altın Safran Fotoğraf Yarışması'na amatör ve profesyonel 50 fotoğrafçı 200 eser gönderdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Safranbolu'ya yakışır bir festival yapmayı amaçladıklarını ifade eden Aksoy, 'Bu yıl ki festivalimiz geçtiğimiz yıllardakine göre biraz daha farklı olacak. Bunun için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Festivalimizin uluslararası ayağının daha etkin olması için de bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bununla ilgili Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ile çalışma yapmayı hedefliyoruz. TDBB'nin desteğiyle yurt dışından katılımın daha fazla olmasını amaçlıyoruz.' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığına da festivalle ilgili yazışmaları gönderdiklerini vurgulayan Aksoy, bakanlığın her yıl festivale destek verdiğini belirtti.

Festival kapsamında düzenlenen '17. Uluslararası Altın Safran Fotoğraf Yarışması' ve '17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Yarışması'na başvuruların devam ettiğini kaydeden Aksoy, şöyle konuştu:

'Başvuruların başlamasının ardından iki ay gibi kısa bir süre geçti. Bu sürede fotoğraf yarışmasına amatör ve profesyonel 50 fotoğrafçı, 200 eser gönderdi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki alçak ve haince darbe girişimi nedeniyle temmuz ayında çok az sayıda başvuru oldu. Bu yıl bin üzerinde eserin katılmasını bekliyoruz. Önceki yıllarda 700'ün üzerinde eser yarışmalara katılıyordu. Aynı zamanda belgesel film yarışmasına da belgeseller gelmeye başladı. İnşallah beklediğimizin üzerinde başvuru olacak.'

Aksoy, festivalin daha önce üç gün yapıldığını, bu yıl ise 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde olmak üzere 4 gün süreceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA