Denizli Büyükşehir Demokrasi Şehitlerine Sahip Çıkıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı çıkarak şehit düşen karamanların aileleri ve gaziler için yardım kampanyası başlattı.

Denizli Büyükşehir Demokrasi Şehitlerine Sahip Çıkıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşısında şehit düşen ve yaralanan gazilerin aileleri için yardım kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyasına ilk katkıyı Bakan Zeybekci, Başkan Zolan ve protokol üyeleri yaptı.

Meydanda vatandaşlarla bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “15 Temmuz akşamından bugüne kadar her dakika aklımız, kalbimiz, gönlümüz, ruhumuz sizlerle beraberdir. Cumhurbaşkanımız da, Ankara’da, 81 ilde 79 milyon vatandaşıyla beraber nöbet tutuyor. O akşam hainlerin hesap edemediği bir şey vardı. Onlar zannetti ki, istediklerini daha önce olduğu gibi alacaklar. Ancak bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanı’nı ve onun bir mesajıyla sokaklara dökülen milyonları hesap edemediler. Karşılarında her partiden bu bayrağa aşık olan vatanın evlatları vardı. Gelecek nesiller bu altın nesli, Asımın Nesli’ni kahraman olarak anacaklar. Bu millet, dünya demokrasi tarihine geçti. Bu millet dünyada hiçbir milletin yapamadığı bir demokrasi destanı yazdı. Bu demokrasi destanı 79 milyonun destanıdır, bütün Türkiye’nin destanıdır. Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin destanıdır. Bu milleti yıldırmadılar yıldıramayacaklar” diye konuştu.

15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için Büyükşehir Belediyesi olarak kampanya başlattıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan şunları söyledi: “Devletimiz şehit yakınlarımızın da, gazilerimizin de yanında. Her türlü imkana sahip ve her türlü seferberliği yapıyor. Ama bu ayrı bir şey. O insanlar hiçbir menfaati olmaksızın, koltuğu, makamı olmaksızın vatan için bayrak için meydanlara çıktı. Merminin, tankın karşısında durdu. Onların geride bıraktığı insanlara ve gazilerimize destek olmak için Büyükşehir Belediyesi olarak burada Sayın Bakanımızla birlikte bir kampanya başlatıyoruz. Delikliçınar Meydanı’nda 5 ayrı noktada 7 gün boyunca bağış sandıklarımız olacak. Bu millet şehitlerine, yakınlarına gazilerine sahip çıkar. Bunun en güzel örneği inşallah Denizli’de yaşanacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Zeybekci, Başkan Zolan ve protokol üyeleri üzerinde “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizin Aileleri ve Gaziler için Yardım Kampanyası” yazılı sandıklara katkı yaptı. Daha sonra demokrasi şehitleri için dualar okundu.
Kaynak: İHA