Vali Çiçek Açıklaması 'Demokrasi Düşmanları Başarısız Oldu'

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi öncesi Dalyan’da bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalyan’da şehit kızı ile gazi oğlunun düğününde olduğunu açıkladı. Çiçek, olayı duyar duymaz Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenliğinin sağlanması için talimat verdikten sonra hızlı bir şekilde Marmaris’e geçtiğini açıkladı.

Vali Çiçek Açıklaması 'Demokrasi Düşmanları Başarısız Oldu'
Muğla Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen Demokrasi Nöbeti’ne katılan vatandaşlara seslenen

Muğla Valisi Amir Çiçek, o gecenin ilk dakikalarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrını anlatırken, “O geceyi yaşayan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ‘vatandaşım yanımda, onların duası ile bana bir şey olmaz’ diyerek cep telefonu ile milletine seslendiği andaki duyguları yaşayan bir kardeşinizim. Bu asker kimliğinde olan, benim vatandaşımın vergileri ile o tankları, helikopterleri ve uçakları alan o hainlere sesleniyorum. Kurumlar ve askerler değil. Onların içinden çıkan hainlere seslenmek istiyorum. Siz kandırıldınız, siz zehirlendiniz. Demokrasi düşmanları fırsat bulamadı. Allah size fırsat vermedi. Cumhurbaşkanımıza o gece hain suikastı girişiminiz başarısız oldu. 15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda toplanan insanlarımızın tek bir gayesi var. O da bayrak, vatan, millet. Bu konuda hiçbir ayrım yok. Hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, herkesin tek düşüncesi vatan ve bayrak” dedi.

“ANNE BABALARA SESLENMEK İSTİYORUM”

Vali Çiçek anne ve babalara seslenerek, “Kardeşlerim lütfen bunlara inanmayın. Hayır işi dediler, hepinizin ceplerinden paraları aldılar ama bir yerlere gönderdiler ve okullarında bu devlete karşı hainlik yapanları yetiştirdiler. Dünyada demokrasi ile yönetilen hangi ülke demokrasiden ve Cumhuriyetten vazgeçer. Ama bunların amacı demokrasi ve cumhuriyet değil, bu ülkeyi yıkmak. Emellerine ulaşamadılar, bu millet, bu inanç bizde olduğu sürece de ulaşamayacaklar. Vatandaşlarımızı tankların altına da alsalar, TBMM’yi de bombalasalar, Cumhurbaşkanımızın külliyesini de bombalasalar asla emellerine ulaşamayacaklar. Neymiş Muğla’ya yeni sıkıyönetim komutanı atayacaklarmış, atarsınız siz daha çok. Bunların amacı, Cumhurbaşkanını yok etmek, bakanları, milletvekillerini, tüm yöneticileri yok edip kendilerine göre yeni bir yönetim oluşturmaktı. Geçmişte darbelerde ne olduğunu gördük. Sokağa çıkamadık. Bugün de olağanüstü hal var ve benim vatandaşım sokaklarda milli iradesini, cumhuriyeti ve demokrasisine sokakta sahip çıkıyor” dedi.

“O GECE GAZİ’NİN OĞLU VE ŞEHİT KIZININ DÜĞÜNÜNDEYDİK”

15 Temmuz gecesi Dalyan’da bulunduklarını hatırlatan Vali Amir Çiçek, “15 Temmuz gecesi ne tesadüf Ortaca ilçesi Dalyan mahallesinde bir gazimizin oğlu ile şehidimizin kızının düğünündeydik. Olayı duyar duymaz Dalyan’dan Marmaris’e Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına nasıl ulaştığımı hatırlamıyorum. Emniyet Müdürümüze talimat vererek Cumhurbaşkanımıza bir şey olmasın diye tüm tedbirleri aldık. Polis kardeşlerim Cumhurbaşkanımızı korumak için ölmeyi düşünmüyordu, öldürtmemek tek hedefi idi. Bütün bunları yaşayan birisiyim” dedi.

Kaynak: İHA