CHP'li Cankurtaran, 'Muhalefetin Sesini Kıstırarak Dostluklar Pekişmez'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Muhalefetin sesini kıstırarak dostluklar pekişmez" dedi.

"Muhalefetin sesini kısararak dostluklar pekişmez"
Başbakan Yıldırım’ın AK Parti Siyaset Akademisindeki açıklamasını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, açıklamayı olumlu değerlendirerek, "Biz de başından beri gerçek barışın öncelikle ülke içinde sağlanması gerektiğini söylüyoruz. Ülkede iç barış sağlanmadan dışarıda huzuru yakalayamazsanız. Ancak kuru kuru dostluk çağrısı yapmak olmaz. Öncelikle ülke içinde artan gerilimi düşürmek gerekiyor. Bunun için de ilk görev hükumete düşüyor. Muhalefetin sesini kısarak dostlukları artıramazsınız. Öncelikle Başbakan söyleminde samimi ise hükumet olarak TBMM’de muhalefetin sesini kesmeyi hedefleyen iç tüzük değişikliği konusundaki ısrarından vazgeçmeliler" ifadelerini kaydetti.
"Başkanlık dayatmasından da vazgeçilsin"
Cankurtaran, hükumetin iç tüzük değişikliğinden vazgeçmesinin tek başına yeterli olmayacağını belirterek, "Bunun yanında başkanlık sistemi dayatmalarından, laik cumhuriyeti yıpratma hedefli çabalardan ve yaşamın her alanında biz ve onlar ayrımından vazgeçmeli. Bunlar yapıldığı an da ülkede bir yumuşama yaşanacaktır" diye konuştu.
"Yıldırım’ın işi zor"
Cankurtaran, konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:
"Başbakan Yıldırım bunları istese dahi devletin tepesinde gerilimden beslenen biri var. Emin olun o kişi şöyle 10 gün dahi konuşmasa ülkede gerilim düşer. Yıldırım’ın bahsettiği o dış politikadaki sorunların çoğu da bu kişinin hatalarından dolayı çıktı. Ancak görünen o ki şimdi bütün fatura devrik Başbakan Davutoğlu’na kesilecek. Kısaca Yıldırım ne kadar iyi niyetli de olsa işi hiç de kolay değil."
