Bilecik Belediye Meclisi Haziran Ayı Birleşiminde Yapıldı

Bilecik Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı, Belediye Başkanı vekili Şadan Turhan başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi Haziran Ayı Birleşiminde Yapıldı
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Birleşimi açan Belediye Başkanı Vekili Şadan Turhan, tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlarken, İstanbul’da yaşanan terör olaylarını kınadı. Meclise katılmayan üyelerin mazeretleri oy birliği ile kabul edilirken hiç bir üye ek gündem maddesi sunmadı. Gündemin ilk maddesi olarak 11-15 Ekim 2016 tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek olan Avrupa Başarı Ödülleri Kültür ve Ticaret Fuarına Bilecik Belediyesini temsilen katılmak üzere personel görevlendirilmesi hususu görüşüldü. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Belediye Meclis Üyesi Soner Olgun, söz alarak tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlarken, İstanbul’da yaşanan terör olaylarını kınadılar. Üyeler, Almanya’nın yayımladığı Ermeni Soykırımı Bildirgesi sebebiyle personel göndermeye sıcak bakmadıklarını belirttiler. Açıklama yapan Mali Hizmetler Müdürü Kadri Şentürk konunun eskiden gelen ve bildiriden önce gündeme alınan bir madde olduğunu belirtti.

Sözlerine devam eden Şentürk, "Bu fuar ilimizin, belediyemizin tanıtımı adına oldukça önemli ve 4 arkadaşımızı bu fuara gönderebilmek amacıyla yetki istiyoruz. Tam net bir durum yok. Gideceğiz diye kesin bir durumda yok. Zaten kurum içerisindeki arkadaşlarla da görüşülecek bu durum" dedi.

Meclisin oylamasına sunulan gündem maddesi AK Partinin kabul, CHP, MHP ve Bağımsız adayın red oylarını aldı ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi olarak Bilecik Merkez Aşağıköy Köyünde belirli parsellerin spor tesisi yapılmak üzere Spor Genel Müdürlüğüne tahsisi konusu görüşüldü. İkinci gündem maddesi de CHP grubunun çekimser oy kullanmasıyla oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi olarak kurulan bir şirketin Bilecik Belediyesi tarafından hibe olarak devir alınması hususu görüşüldü. Konu hakkında açıklama yapan Mali Hizmetler Müdürü Kadri Şentürk hizmet alanlarıyla ilgili konularda bir şirketin hibe olarak devir alınmasının gerekli olduğunu belirtti.

Sözlerine devam eden Şentürk, "Bu şirket Osman Ercan Eğilmez’in Kayı Gıda, Temizlik Şirketi. Bir şirketi devir almamız kurmamızdan daha mantıklı. Devir alınması, daha kısa ve prosedür olarak daha kolay olduğu için devir alınmasını gündeme getirdik" dedi.

Bu gündem maddesi AK Partinin kabul, MHP ve CHP gruplarının red ve çekimser oylarını alarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin son maddesi olarak imar konuları görüşüldü. İmar konuları hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah, ayrı üç imar konusunun olduğunu belirtti.

Birinci imar konusu olarak Bahçelievler Mahallesinde bulunan bir alanı bilgi evi yapmak için belediye hizmet alanına dönüştürülmesini ve konunun İmar Komisyonu’na gönderilmesini önerdi. Konu oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. İkinci imar konusu olarak Beşiktaş Mahallesinde bulunan Anadolu Lisesi ve diğer okulların tamamının mevcut imarda belirlenmiş 10 metre alanın imar planında yapılacak değişikli 5 metreye inmesini ve bu konunun da İmar Komisyonuna havale edilmesini önerdi. Bu konu da o birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Üçüncü imar konusu olarak Ertuğrulgazi mahallesinde bulunan bölgenin lise olarak değil de imar planında yurt alanı olarak değiştirilmesi, devlet yurdu kurulacağı belirtildi. Oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edilmesinin ardından Başkan Vekili Şadan Turhan, meclis üyelerinden bir ricada bulundu. Yurt için her şeyin hazır olduğunu belirten Turhan, "Gündemde onaylanmayı bekliyor her şeyi hazır. 5 dakika ara versek ve İmar Komisyonu konuyu görüşsün" dedi.

Bu önerinin ardından meclise 5 dakika ara verildi.

5 dakika denilen aranın 25 dakika olmasının ardından İmar Komisyonu AK Partinin kabul, CHP ve MHP’nin çekimser oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem maddelerinin bitmesi üzerine Belediye Başkanı Vekili Şadan Turhan meclisi kapattı.
Kaynak: İHA