Açılış Sufi Mehter'den

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Mimarsinan Parkı’nda oluşturduğu Ramazan Sokağı’nın ilk gününe ilahi ve marşlarıyla dinleyenleri duygusal bir yolculuğa çıkaran Sufi Mehter de katıldı. Konseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eşi İkbal Çelik ile birlikte izledi.

Açılış Sufi Mehter'den
Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Sokağı’nda oluşturduğu etkinlik alanı yapılan süslemelerle de dikkat çekici bir alan oldu. Ağaçlar ve aydınlatma direklerindeki süslemeler oldukça dikkat çekiciydi. İşte bu ortamda Ramazan Sokağı’nın ilk etkinliğine Sufi Mehter de katıldı.

Sufi Mehter tarafından okunan ilahi ve marşlara zaman zaman seyirciler de eşlik etti. Bu güzel anı kalıcı hale getirmek isteyen pek çok izleyici cep telefonlarıyla konserden görüntüler aldı. Sufi Mehter konserini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik eşi İkbal Çelik ile birlikte izledi.

Konser sonrası kürsüye çıkarak Sufi Mehter’e konseri nedeniyle teşekkür eden Başkan Mustafa Çelik, "Osmanlı’nın zaferden zafere koşmasının ardındaki gücü bize gösterdiniz. Allah razı olsun. Bugünlerde de kahraman askerimiz ve polisimiz hain terör örgütünün kurduğu tuzaklara karşı bu vatanın bölünmez bütünlüğünü aynı aşkla ve aynı şevkle savunuyorlar. İnşallah terörün başını ezecekler ve kısa sürede huzurlu günlere kavuşacağız" dedi.

Gecenin sonunda ise etkinlikleri izleyen seyirciler arasından Mustafa Çelik tarafından çekiliş yapılarak çekilişten çıkan izleyicilere çeşitli hediyeler verildi.

Ramazan Sokağı etkinlikleri farklı gösterilerle saat 16.00’da itibaren açılarak Kayserililere hizmet verecek. İftardan sonra çocuklar için başlayacak olan etkinlikler teravih namazından sonra da tanınmış sanatçı ve grupların katılımıyla devam edecek. Sufi Mehter ile başlayan etkinliklere bu hafta şu isimler katılacak.

6 Haziran Pazartesi Eşref Ziya Terzi

7 Haziran Salı İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven

8 Haziran Çarşamba Grup Dergah

9 Haziran Perşembe Ömer Karaoğlu

10 Haziran Cuma Vehbi Vakkasoğlu

11 Haziran Cumartesi Mustafa Ceceli

12 Haziran Pazar Dr. Adem Ergül
Kaynak: İHA