Akseki'de Dar Gelirli Ailelere Tavuk Desteği

Akseki Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Köy Tavukçuluğunu Geliştirme Projesi kapsamında, 8 aileye 100'er adet yarka cinsi yumurta tavuğu dağıttı.

Ankara'dan getirtilerek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sağlık kontrolleri yapılan tavuklar, dar gelirli 8 aileye teslim edildi.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, yaptığı açıklamada, dağıtılan tavuklarla vatandaşların yumurta üretebileceklerini belirterek, tavuk yardımını sürdüreceklerini bildirdi.

Kaymakam Beşikci, projenin sadece yumurta üretimi ve pazarlama işi olmadığını, sosyal bir kalkınma aracı olduğunu vurgulayarak, ailelerin doğal yumurta ihtiyacını da karşılayacağını söyledi.

Projenin Kaymakamlık, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortak yürütüleceğini ifade eden Beşikci, ilerleyen zamanlarda talebe göre genişleyerek başta Akseki olmak üzere çevre ilçelere de ürünlerin pazarlanmasını umduklarını dile getirdi.

Tavukçuluk projesinde sağlık ve hijyen taramalarının, ilçe müdürlüğü tarım danışmanları tarafından sürdürüleceğini anlatan Beşikci, 'Mahallelerde yaşayan çiftçi ailelerin ekonomik durumlarına katkı sağlamak ve organik üretimi yaygınlaştırmak için böyle bir çalışmayı hayata geçirdik. Organik tarım ve hayvancılık köylerimizin yeniden canlanmasını sağlarken ekonomik anlamda da çiftçilerimizi rahatlatacak.' dedi.

Kaynak: AA