Karaciğer Ve Böbreğindeki Kitlelerden Tek Ameliyatla Kurtuldu

Diyarbakır’da karaciğer ve böbreğindeki kitlelerden tek ameliyatla kurtulan Hediye Öz (48) sağlığına kavuştu.

Karaciğerinde 19 cm, böbreğinde ise 3 cm kitle bulunan Öz, tedavi olmak için başvurduğu Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde ameliyata alındı.

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ercan Gedik ve Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Gedik tarafından 7 saatlik ameliyatın ardından Öz, sağlığına kavuştu.

Öz, ameliyatın ardından yaptığı açıklamada, ameliyat kararı alınınca korktuğunu ancak şu an sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Ameliyatın Diyarbakır'da yapılması nedeniyle işlerinin kolaylaştığını belirten Öz, 'Ameliyat olmam gerektiği söylendiğinde eşimle birlikte ilk aklımıza gelen İstanbul oldu. Bazı tanıdıklarımız da bu ameliyatın Diyarbakır’da yapılamayacağını söylüyordu. İstanbul’a gitmeye hazırlanırken yine bir yakınımızın yönlendirmesiyle Memorial Diyarbakır Hastanesi’ne geldik. Buradaki ameliyatla son derece riskli olan bu kitlelerden kurtuldum.' dedi.

Prof. Dr. Ercan Gedik, ise Hediye Öz’ün kendilerine başvurduğunda çok tedirgin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Öncelikle tetkikleri Dr. Abdullah Gedik ile değerlendirdik. Hediye hanım’a ve eşine hastalık ile tedavisi hakkında detaylı bilgi verdik. İlk olarak karaciğerdeki daha sonra da böbrekteki kitleyi aldık. Ameliyat olmasaydı durumu git gide kötüleşecekti.'

Doç. Dr. Abdullah Gedik de, 'Böbrekteki kitleyi acilen almamız gerekiyordu. Dr. Ercan Gedik karaciğerdeki kitleyi aldıktan sonra biz ameliyata girerek böbrekteki kitleyi aldık. Ameliyatı, nefron koruyucu cerrahi ile böbreğe zarar vermeden gerçekleştirdik. Hediye Hanım 5 yıl süresince kontrol altında olacak. Onun haricinde normal hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürebilir.' diye konuştu.

Kaynak: AA