AK Parti Genel Başkanı Ve Başbakan Yıldırım Açıklaması (1)

'AK Parti olarak bu dönem kararlıyız, yeni anayasayı milletimize kazandırmak ve sistemde yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bunun için de diyoruz ki ey muhalefet partileri gelin hep birlikte bu yeni anayasayı yapalım, gelecek nesillerin ihtiyacı olan, bu sorunu torunlara havale etmeyelim, bu bir tarihi sorumluluktur, bu sorumluluğun gereğini yapalım' 'AK Parti geldi, Ankara'daki kayıtsız siyaset tarihe gömüldü. Eski Türkiye'yi özleyenler geçen 14 yılda zaman zaman alışkanlıklarını denemeye devam ettiler. Kapatma davası, 367 icadı gibi denemeleri AK Parti başarılı bir şekilde tersine çevirdi. Ama AK Parti başta vesayet odakları olmak üzere siyaseti kirleten, dengesini, doğallığını bozan ne kadar unsur varsa hepsiyle mücadele ederek elhamdülillah bugünlere geldi' 'İstiyoruz ki bundan sonra Türkiye'de terör gündemi işgal etmesin, terör gündemi esir almasın, daha çok gelecek konuşalım, daha çok ekonomi, kalkınma ve proje konuşalım, geleceğimiz olan gençlerimizden bahsedelim. Onların gelecek hayallerine yönelik projelerimizden, çalışmalarımızdan bahsedelim'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 'AK Parti olarak bu dönem kararlıyız, yeni anayasayı milletimize kazandırmak ve sistemde yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bunun için de diyoruz ki ey muhalefet partileri gelin hep birlikte bu yeni anayasayı yapalım, gelecek nesillerin ihtiyacı olan, bu sorunu torunlara havale etmeyelim, bu bir tarihi sorumluluktur, bu sorumluluğun gereğini yapalım.' dedi.

Yıldırım, Altındağ Kültür Sarayı'nda, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar sonrası yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde her biri başlı başına bir reform niteliğindeki icraatların gerçekleştirildiğini belirten Yıldırım, Türkiye'ye çağ atlatan, milletin yüzünü güldüren bu sessiz devrimleri Ankara'da hazırladıklarını ifade etti.

'Daha önceki dönemlerde Ankara, çatık kaşlı, hantal devletin adeta sembolüydü' şeklinde konuşan Yıldırım, şunları kaydetti:

'AK Parti iktidarıyla birlikte Ankara her bakımdan şaha kalktı. Projelerin, eserlerin hazırlandığı, hayata geçirildiği merkez oldu, devletin güler yüzüyle hizmet üreten başkenti, Ankara oldu. Kimsesizlerin kimsesi oldu. AK Parti geldi, Ankara'daki kayıtsız siyaset tarihe gömüldü. Eski Türkiye'yi özleyenler geçen 14 yılda zaman zaman alışkanlıklarını denemeye devam ettiler. Kapatma davası, 367 icadı gibi denemeleri AK Parti başarılı bir şekilde tersine çevirdi. Ama AK Parti başta vesayet odakları olmak üzere siyaseti kirleten, dengesini, doğallığını bozan ne kadar unsur varsa hepsiyle mücadele ederek elhamdülillah bugünlere geldi.'

Yapmaları gereken daha çok şeyin bulunduğunu ve bunları da yapacaklarını ifade eden Yıldırım, 'Çünkü milletin duasını ve desteğini arkasına alan ve milletin gösterdiği yolda kararlılıkla giden bir dava hareketi, bir AK Parti hareketi var. İşte bu kadrolar daha Türkiye’ye çok güzel eserleri kazandıracaktır.' diye konuştu.

Türkiye gündeminde belli başlı konular bulunduğunu bunlardan birinin de terör olduğunu dile getiren Yıldırım, 'İstiyoruz ki bundan sonra Türkiye'de terör, gündemi işgal etmesin; terör, gündemi esir almasın, daha çok gelecek konuşalım, daha çok ekonomi, kalkınma ve proje konuşalım, geleceğimiz olan gençlerimizden bahsedelim. Onların gelecek hayallerine yönelik projelerimizden, çalışmalarımızdan bahsedelim.' dedi.

Başbakan Yıldırım, bu isteklerin gerçekleşebilmesi için gerekli olan iki unsurun güven ve istikrar olduğuna işaret ederek, 'Bu iki sihirli kelimenin Türkiye’de geçtiğimiz on yılda nelere kadir olduğunu bizzat yaşayarak gördük. Eğer Türkiye’de istikrar olmasaydı, Türkiye’de güçlü siyasi irade olmasaydı, Türkiye'de güven olmasaydı Türkiye bu kadar hizmeti, bu kadar reformun hiçbirini yapamazdı.' ifadesini kullandı.

- 'Güven ve istikrarın olmadığı dönemleri hatırlayın'

Türkiye'de yapılan büyük yatırımların da bu istikrar ve güven ortamı içerisinde gerçekleştiğini anlatan Yıldırım, 'Güven ve istikrarın olmadığı dönemleri hatırlayın. 70’li dönemler kayıp senelerdir, 10 yılda 9 hükümet değişmiş. 90’lı yıllar keza istikrarın olmadığı yıllardır, o yıllarda vesayet anlayışı tekrar hortlamış, sık sık değişen hükümetler, güçsüz siyasi iradeyle bir on yılı daha Türkiye kaybetmiş.' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin sıçrama yaptığı yıllara bakıldığında tek başına iktidar dönemlerinin görüleceğini anımsatarak '90’da bir istisna var. Koalisyon olmasına rağmen merhum hocamız Necmettin Erbakan, o şartlarda Türkiye için çok büyük mücadele etmiş, hem vesayetle mücadele etmiş hem de Türkiye'nin, milletin hak ettiği hizmetleri birer birer gerçekleştirme gayreti içerisinde olmuş.' görüşüne yer verdi.

Türkiye’nin gerçek anlamda önünün açıldığı dönemin AK Parti iktidarları dönemi olduğunu belirten Yıldırım, 'Kurucu liderimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan 'Erdemliler Hareketi' bugün aynı kararlılıkla kutlu yürüyüşüne, 2023 hedeflerine, hızla koşuyor. Ancak yaptıklarımız hakikaten Türkiye'yi değiştiren, dönüştüren hizmetlerdir, bununla yetinecek miyiz? Elbette ki yetinmeyeceğiz, önümüzde daha yapacak çok işimiz var.' şeklinde konuştu.

- 'Bu sorunu torunlara havale etmeyelim'

Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Güven ve istikrarın sürdürülebilir olması için mutlaka ve mutlaka yeni anayasayı bu Parlamentonun, bu yüce Meclisin, vesayetle değil, darbeyle değil, milletin iradesiyle yapmak gibi bir görevi var, bir mecburiyeti var. Yeni anayasayı ve anayasayla birlikte sistem sorununu da tamamen çözmek bütün siyasi partilerin boynunun borcudur. Çünkü 2002’den beri bütün partiler bu anayasadan, darbe anayasasından şikayet eder, her seçim öncesi 'Bu anayasa mutlaka değişmeli, yeni bir anayasa yapılmalıdır' sözünü partilerin vaatlerinin en üst sırasında görürüz ama gel gör ki seçim geçer, bir türlü bu anayasa gündeme gelmez ancak biz AK Parti olarak bu dönem kararlıyız yeni anayasayı milletimize kazandırmak ve sistemde yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bunun için de diyoruz ki ey muhalefet partileri, gelin hep birlikte bu yeni anayasayı yapalım, gelecek nesillerin ihtiyacı olan, bu sorunu torunlara havale etmeyelim, bu bir tarihi sorumluluktur, bu sorumluluğun gereğini yapalım.'

(Sürecek)

Kaynak: AA