Engelli Çocuklar 'Sokak Köpekleri Bal İle Betty' Filmini İzledi

Rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören zihinsel engelli çocuklar aileleriyle birlikte 'Sokak Köpekleri Bal ile Betty' filmini izledi.

Metrocity AVM'de yapılan gösterim öncesi çocuklar, filmde rol alan köpekler Bal ve Betty ile oynadı ve fotoğraf çektirdi.

Filmin yönetmen ve senaristi Fedai Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmi izlemeye gelen çocuklara, 'özel çocuklar' demeyi tercih ettiğini söyledi.

Rehabilitasyon gören 10 çocuğun filme verecekleri tepkiyi merak ettikleri için Samsun Bafra'daki galaya davet ettiklerini aktaran Çakır, çocukların film izlerken çok eğlendiğini dile getirdi.

Çocukların, filmde köpeklere ve çocuklara odaklandığına vurgu yapan Çakır, şöyle konuştu:

'Özel çocuklar bizim için çok değerli. Samsun'da eğlendiklerini gördüğümüz için İstanbul'da da bir özel gösterim yapmak istedik. Yeni kurulan bir sigorta şirketi bizim sponsorumuz. Çocuklar, onların katkılarıyla eğleniyor. Bu filmin, özel çocuklarımızın yaşamlarına dokunacağına inanıyorum.'

Çekimleri Samsun'un Bafra ilçesinde yapılan film, sokaktan alınıp sahiplenilen iki köpeğin yaşamını, bu köpeklerin, kendilerini sahiplenen üç kardeşle ve mahalledeki diğer çocuklarla ilişkilerini konu ediniyor.

Sinem Göz, Yiğit Türken, Esila Sönmez'in çocuk oyuncu olarak yer aldığı filmde, yetişkin rollerini ise Toygun Ateş, Göknur Paslı ve Yeliz Ateş üstleniyor.

Kaynak: AA