Mamak Belediyesi'nden Örnek Aşı Kampanyası

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği sokak hayvanlarına yönelik tedavi, bakım, kısırlaştırma gibi birçok hizmeti gerçekleştiriyoruz” dedi.

Mamak Belediyesi'nden Örnek Aşı Kampanyası
Sahipsiz sokak hayvanlarını rehabilitasyon merkezine alarak tedavi eden Mamak Belediyesi, buradan sahiplendirdiği hayvanların yıl içerisinde gerekli olan aşılarını da artık ücretsiz olarak yapacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği sokak hayvanlarına yönelik tedavi, bakım, kısırlaştırma gibi birçok hizmeti gerçekleştiriyoruz. Barınağımıza getirilerek tedavi edilen hayvanlarında yeniden başıboş bir şekilde sokağa dönmesini istemiyoruz. Dolayısıyla yaklaşık 3 senedir devam eden sahiplendirme kampanyamıza ek olarak birde ücretsiz aşı kampanyası başlatıyoruz” dedi.

Sahiplendirilen hayvanlara özel verilecek karne ile hayvan severler aşı zamanı gelen sevimli dostunu Mamak Belediyesi Veteriner Kliniği’ne getirerek ücretsiz olarak aşılarını yaptırabilecek. Kampanya çerçevesinde sahiplenilen hayvanların kuduz ve karma aşıları yapılacak. 20 Haziran Pazartesi itibariyle başlayacak kampanyadan Mamak Belediyesi barınağından köpek sahiplenen vatandaşlar faydalanabilecek. Sahipsiz hayvanlara yuvasını açmak isteyen hayvan severler, www.mamak.bel.tr adresinden ve rehabilitasyon merkezine bizzat giderek istedikleri hayvanı ücretsiz olarak sahiplenebilecek.
Kaynak: İHA