Yeşilyurt Belediyesinden Meydan İftarları

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Ramazan Ayı’nda düzenlenen Meydan İftarlarının 3’ncüsü kuruldu.

Yeşilyurt Belediyesinden Meydan İftarları
Ramazan Ay’nın manevi iklimine uygun etkinlikler düzenleyerek, aynı sofra etrafında binlerce vatandaşı buluşturan Yeşilyurt Belediyesi’nin Meydan İftarları büyük ilgi görüyor.

Yeşilyurt İlçesinin dört bir tarafında Ramazan’ın duygu yüklü manevi iklimini yaşanması için büyük çaba sarf eden Belediye Başkanı Polat’ın bizzat takip ettiği organizasyonlarda Ramazan ayının heyecanı ve coşkusu üst seviyede yaşanıyor.

Kiltepe, Bentbaşı, Kaynarca, İlyas ve Çarmuzu mahallelerinin birleşme noktasında gerçekleşen Meydan İftarına büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri, kaynaşma, dostluk ve paylaşmanın manevi hazzını yaşadı.

Sevginin, hoşgörünün ve bereketin olduğu Meydan İftarlarında mahalle sakinlerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, iftar vaktini bekleyen vatandaşları tek tek ziyaret ederek, memnuniyetlerini ve sıkıntılarını sordu.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Polat, mahallede yapılan ve yapılacak çalışmalara dair kısa bilgiler vererek Ramazan Ayı’nın huzur, coşku, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

İftar yemeğinden önce ramazan etkinlikleri kapsamında hazırlanan programla vatandaşlara huzurlu ve keyifli bir şenlik sunuldu. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatrosu tarafından sahnelenen Meddah, Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunlarıyla iftar öncesinde keyifli vakit geçiren mahalle sakinleri, Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahi, ney dinletisi ve dini sohbetlerle Ramazan Ayı’nın manevi havasını hep birlikte soludu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Hep birlikte iftar yapma fırsatı verdiği için Cenab-ı Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Rahmeti, bereketi ve feyziyle dolu olan 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın maneviyatına uygun olarak düzenlediğimiz Meydan İftarlarının temelinde kardeşliğimiz ve birliğimiz vardır. Rabbim ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı, birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmeyi bize nasip etsin. Kardeşliğimize kast etmek isteyenler ve bizi ayırmak isteyenlere Rabbim fırsat vermesin. Bu aziz millet, milletin birliğine dirliğine kast edenlere asla müsaade etmeyecektir. Bu milletin mayasında ve hamurunda iyilik ve birlik vardır. Rabbim tuttuğumuz tüm oruçları kabul etsin” diye konuştu.

Kaynak: İHA